Stuttgart Open: Σούπερ Ριμπάκινα σταμάτησε το σερί της Σφιόντεκ (vids)

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό η Έλενα Ριμπάκινα επικράτησε τις δύο σερί φορές πρωταθλήτριας στο Stuttgart Open, Ίγκα Σφιόντεκ με 6-3, 4-6, 6-3 μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό, ο οποίος είναι ο 5ος για την Νο4 του κόσμου μέσα στο 2024! 

Με 10 άσου (5 διπλά λάθη), αλλά και 13/15 σβησμένα break-points η Ριμπάκινα κατάφερε να σταματήσει την Πολωνή και Νο1 του κόσμου, η οποία από την πλευρά της είχε 7 διπλά λάθη, ενώ έσβησε τα 16/20 break-points της Ριμπάκινα. 

Η Πολωνή προηγήθηκε με 2-0 στην αρχή του

ημιτελικού για να ακολουθήσει ένα σερί 5 games από την Ριμπάκινα που προηγήθηκε με 5-2, ενώ στη συνέχεια έχασε 4 set-points για να κλείσει το set με τη Σφιόντεκ να μειώνει σε 5-3, αλλά την Καζάκα να κλείνει αυτή τη φορά το set στο service της. 

Η απάντηση ήρθε στο επόμενο σκέλος του ημιτελικού με τη Σφιόντεκ να φτάνει σε καθοριστικό break στο 10ο game και με 6-4 να οδηγεί το παιχνίδι στο decider set, εκεί όπου με ένα τεράστιο hold (έσβησε 5 break-points) πήρε προβάδισμα με 2-1, με την Ριμπάκινα όμως να κατακτά τα 5 από τα επόμενα 6 games φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη. 

Στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, η οποία επικράτησε της Μαρκέτα Βοντρούσοβα με 7-6(2), 6-2, μετά από μία ώρα και 37 λεπτά παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό. 

Το highlight του ημιτελικού ήταν το 1ο set όπου η Κόστιουκ προηγήθηκε με 5-1, την Βοντρούσοβα να ισφαρίζει σε 5-5, αλλα την Ουκρανή να κατακτά το set μετά από ένα εξαιρετικό tie-break όπου μετέτρεψε το 1/2 σε 7/2. 

STUTTGART OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Stuttgart Open: Σούπερ Ριμπάκινα σταμάτησε το σερί της Σφιόντεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα