Τσιτσιπάς: Αυτοί είναι οι μεγάλοι στόχοι για τη νέα χρονιά

Φιλόδοξους στόχους για το 2020 έχει θέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά ποιος τολμά να ποντάρει εναντίον του;

Πέρυσι τέτοιον καιρό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρισκόταν στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, προερχόμενος από την κατάκτηση του NextGen ATP Finals και θεωρούνταν απλά ως ένας πολλά υποσχόμενος τενίστας.

Πριν την έναρξη του Australian Open 2019, ο Τσιτσιπάς είχε θέσει στόχο για τη σεζόν, έναν

ημιτελικό Grand Slam, την είσοδο στην πρώτη 10αδα, την κατάκτηση Masters και την πρόκριση στο ATP Finals.

Τρεις από τους τέσσερις στόχους επιτεύχθησαν, με μοναδική απώλεια τον τίτλο σε 1000αρι τουρνουά, αν και αγωνίστηκε σε έναν τελικό (Μαδρίτη – ήττα από Τζόκοβιτς).

Φέτος, ο 21χρονος Πρωταθλητής μας, ανεβάζει κι άλλο τον πήχη! Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Αμπού Ντάμπι όπου βρίσκεται για την πρεμιέρα του στο Mubadala World Tennis Championships, ο Τσιτσιπάς μίλησε για τίτλο σε Grand Slam, για Top3 στην ATP Rankings, για πρόκριση στα ATP Finals και για τίτλο σε Masters.

“Κατανοώ ότι η εποχή στο τένις, αλλάζει. Οι τρεις κορυφαίοι μεγαλώνουν και ερχόμαστε εμείς από πίσω. Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ είναι ακόμα εδώ και θα διεκδικούν τους μεγάλους τίτλους. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δώσω το κάτι παραπάνω και να τους ξεπεράσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκλησή μου για τη νέα σεζόν.

“Οι στόχοι μου για το 2020 είναι η κατάκτηση ενός Grand Slam, να τελειώσω τη σεζόν στο Top3 της παγκόσμιας κατάταξης, να προκριθώ στο ATP Finals ξανά και να κερδίσω έναν Masters 1000 τίτλο” είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, υπογράμμισε ότι η κατάκτηση ενός Grand Slam δεν είναι εμμονή.

“Δεν θέλω να το κάνω ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ξέρω πλέον τι λειτουργεί σε μένα και που πρέπει να κάνω focus όταν είμαι στο γήπεδο. Είναι θέμα εμπειρίας. Πριν δεν είχα τόσο μεγάλη εμπειρία, γιατί δεν έπαιζα πολύ αλλά όσο περισσότερο αγωνίζομαι κόντρα στους κορυφαίους και έχω περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια, μαθαίνω. Δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν χάσεις. Ετσι λειτουργεί” τόνισε ο Τσιτσιπάς.

The post Τσιτσιπάς: Αυτοί είναι οι μεγάλοι στόχοι για τη νέα χρονιά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα