Τόκιο: Κόντρα στον Γάλλο Αμπέρ ο Τσιτσιπάς

Ο Γάλλος και Νο28 του κόσμου, Ούγκο Αμπέρ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στη φάση των “16”, μετά από την πολύ δύσκολη νίκη του απέναντι στον Σέρβο και Νο52 του κόσμου Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 4-6, 7-6(5), 7-5, σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.. 

Παρά τα 34 αβίαστα λάθη (μόλις 12 ο Κετσμάνοβιτς), ο Γάλλος εμφανίστηκε αρκετά πιο επιθετικός στο κορτ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 17 winners έναντι μόλις 6 του αντιπάλου του. 

Στο 1ο set ο Κετσμάνοβιτε βρήκε εξαιρετικό ρυθμό από τη θέση του service έχοντας 15/15

κερδισμένους πόντους στο 1ο, παραχωρώντας συνολικά μόλις δύο πόντους στον Γάλλο. Για να φτάσει στην κατάκτηση του set, ο Σέρβος χρειάστηκε ένα break στο 7ο game (4-3), για να το κλείσει με love game λίγο αργότερα σε περίπου μισή ώρα. 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Κετσμάνοβιτς, με τον Αμπέρ να φτάνει στην ισοφάριση μετά από ένα ακόμη “κλειστό” set, το οποίο κρίθηκε στο tie-break με τον Γάλλο να το κατακτά με 7/5, κάνοντας το 1-1.

Η νίκη κρίθηκε στο decider set, εκεί που ο Αμπέρ μπήκε με λίγο πιο… απειλητικές διαθέσεις ως προς το service του Κετσμάνοβιτς, ο οποίος “έσβησε” 2 break-points στο 5ο game, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στο 11ο με τον Αμπέρ που συνέχιζε να πιέζει με τις συνεχόμενες προσεγγίσεις του στο φιλέ, να φτάνει σε break (6-5) και να ολοκληρώνει την ανατροπή αμέσως μετά, παίρνοντας το εισιτήριο για τους “8”.

Τσιτσιπάς και Αμπέρ έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά στο 1000άρι τουρνουά στο Παρίσι με τον Γάλλο να επικρατεί στα 3 sets τα οποία κρίθηκαν σε ισάριθμα tie-breaks. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Κόντρα στον Γάλλο Αμπέρ ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα