Τόκιο: “Στοπ” της Τζόρτζι στην Πλίσκοβα

Η Καμίλα Τζόρτζι παίζοντας εξαιρετικό τένις και στα δύο sets επικράτησε της πρώην Νο1 του κόσμου, Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-4, 6-2 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκι. 

Η Ιταλίδα και Νο61 στον κόσμο, έκανες εξαιρετική δουλειά στο 1ο service κερδίζοντας τους 23/27 πόντους (85%), ενώ είχε και 17 winners, την ίδια

ώρα που η Τσέχα τελείωνε την αναμέτρηση με μόλις 3! 

Σημαντικός παράγοντας για τη νίκη της Τζόρτζι ήταν αναμφίβολα και οι break-points, με την Ιταλίδα να είναι 100% αποτελεσματική (4/4), με την Πλίσκοβα να εκμεταλλεύεται μόλις τη μία από τις τέσσερις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν. 

Αυτό συνέβη στο 4ο game του 1ου set με την Τσέχα να ισοφαρίζει σε 2-2 παίρνοντας άμεσα πίσω το χαμένο της service (2-1). Στο αμέσως επόμενο game η Τζόρτζι “πλήγωσε” και πάλι το service της Πλίσκοβα που σήμερα ήταν αρκετά μέτριο με μόλις 61% κερδισμένους πόντους στο 1ο και 21% στο 2ο, φτάνοντας και πάλι σε break (3-2).

Από εκεί και πέρα κράτησε σχετικά εύκολα το service της κλείνοντας το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο set η Πλίσκοβα ουσιαστικά κατέρρευσε. Πήρε μόνο 12 πόντους στο service της, ενώ υπέπεσε σε 17 αβίαστα λάθη από τα συνολικά 27 που έκανε στον αγώνα. 

Αντίθετα η Τζόρτζι με το 9/9 στο 1ο service, αλλά και κατακτώντας τα 4 από τα 5 πρώτα games (4-1) έφτασε εύκολα σε μια μεγάλη νίκη και σε μια εμφατική πρόκριση απέναντι σε μια πολύ δυνατή τενίστρια. 

Επόμενη αντίπαλος για την Ιταλίδα θα είναι η Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα η οποία απέκλεισε την Μαρία Σάκκαρη στα 3 sets. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: “Στοπ” της Τζόρτζι στην Πλίσκοβα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα