Τόκιο: Η Βοντρούσοβα απέκλεισε την Οσάκα!

Το ταμπλό των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συνεχίζει σε… ρυθμούς των εκπλήξεων, καθώς η Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα, απέκλεισε την Νο2 του κόσμου, Ναόμι Οσάκα, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μόλις 5 games (6-1, 6-4).

Η Γιαπωνέζα, που είχε να αγωνιστεί από τον 1ο γύρο στο Roland Garros,

βρέθηκε σε τραγική ημέρα ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 31 αβίαστα λάθη, πήρε μόλις 15 πόντους στο σερβίς της Τσέχας, ενώ σέρβιρε με 58% στο 1ο service και με 32% στο 2ο.

Από την άλλη η Νο42 του κόσμου έκανε ένα πανέξυπνο παιχνίδι, “έτρεξε” την Οσάκα με πολλά drop-shots, έφτασε 11 φορές σε break (5/11) και γενικά κυριάρχησε στο κορτ, ακόμα και στο 2ο set στο οποίο βρέθηκε πίσω από νωρίς με break. 

Το 1ο set ήταν ένας “μονόλογος” για την Τσέχα, η οποία παραχώρησε μόλις 2 πόντους στο service της, είχε το καταπληκτικό 63% στις επιστροφές και μόνο 4 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Οσάκα δεν μπορούσε να συνέλθει τελειώνοντας το set με 14 λάθη.

Μάλιστα το set θα μπορούσε να κλείσει ακόμα πιο εύκολα για την Βοντρούσοβα, ωστόσο η Οσάκα κατάφερε να σβήσει και τους δύο break-points (15/40) φτάνοντας στο μοναδικό της hold στο 1ο σκέλος του αγώνα. 

Στο 2ο η Γιαπωνέζα έδειξε ότι έχει “σφυγμό” στο κορτ, κατακτώντας τα πρώτα δύο games, όμως η Βοντρούσοβα πήρε πίσω το χαμένο της service (2-2), έφτασε σε ένα τεράστιας σημασίας hold σώζοντας 2 break-points (15/40) της Οσάκα (4-3) και στο τέλος με ένα ακόμη break έφτασε στη νίκη σφραγίζοντας το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά στο ταμπλό των γυναικών. 

Στις “8” περιμένει μια εκ των Πάουλα Μπαντόσα (Ισπανία) και Νάντια Ποντόροσκα (Αργεντινή).

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Η Βοντρούσοβα απέκλεισε την Οσάκα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα