Το παιδί-θαύμα σταμάτησε τον Στέφανο – VIDEO

22:28 9/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Indian Wells από το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ που πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση για να πάρει την πρώτη του Τοπ10 νίκη…

Ήταν ο κακός του δαίμονας στο juniors επίπεδο και απ’ότι φαίνεται, ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ εξακολουθεί να είναι άλυτο πρόβλημα για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο νεαρός Καναδός τενίστας πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση

για να κερδίσει, σχετικά εύκολα μάλιστα, τον 20χρονο πρωταθλητή μας με 6-4, 6-2 για τον δεύτερο γύρο του Indian Wells και να δώσει έτσι πρόωρο φινάλε στην παρουσία του Στεφ στο πρώτο Masters της σεζόν.

Φυσικά τα 0/7 break point που είχε ο Στέφανος στον αγώνα είναι ένα σημείο που του στέρησε τη δυνατότητα να κυνηγήσει κάτι παραπάνω, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Καναδός έλεγχε την κατάσταση από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς παίζοντας τένις σαφώς ανώτερο από το Νο58 στον κόσμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Παρέμεινε, έτσι, αήττητος κόντρα στον Στέφανο καθώς μετρούσε και τρεις νίκες σε επίπεδο juniors σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Τσιτσιπάς είχε εμφανή έλλειψη φρεσκάδας στο παιχνίδι του, σε ελάχιστα ράλι μπόρεσε να επιβάλει τον γνωστό επιθετικό ρυθμό του ενώ έχασε σχεδόν το σύνολο των κρίσιμων πόντων, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει.

Αυτό, φυσικά, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο 19χρονος Αλιασίμ έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, με πίστη στο πλάνο του για τη νίκη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο παίζοντας μάλιστα πολύ επιθετικό τένις.

Η πρόοδος του γεννημένου το 2000 τενίστα είναι αλματώδης τους τελευταίους μήνες, το απέδειξε και νωρίτερα στη σεζόν με τη συμμετοχή του στον τελικό του Ρίο ενώ η νίκη κόντρα στον Τσιτσιπά, σίγουρα θα του τονώσει ακόμα περισσότερο την ήδη ανεβασμένη ψυχολογία του.

Από την αρχή του ματς φάνηκαν οι άγριες προθέσεις του Φέλιξ.

Μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα από τον Στέφανο έχοντας και καλύτερο ρυθμό από την νίκη του στον πρώτο γύρο ενώ η παροιμιώδης αποτελεσματικότητά του στα break point (3/3 συνολικά) έκανε τη ζωή του Έλληνα τενίστα πολύ δύσκολη.

Το break ήρθε στο νωρίς, στο 1-1 και ακολούθησε το σημαντικότερο, ίσως, game του αγώνα που κράτησε 12 λεπτά και οκτώ ισοπαλίες!

Ο Τσιτσιπάς έφτασε μόνο στο συγκεκριμένο game σε έξι(!) break point αλλά, πότε με μεγάλα σερβίς, πότε με βαριά groundstrokes, ο Αλιασίμ τα έσβησε όλα και τελικά έκανε ένα παλικαρίσιο hold που του έδωσε και το ψυχολογικό προβάδισμα στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Καναδό σε όλο το υπόλοιπο σετ και πλέον κλήθηκε, από νωρίς στην Καλιφόρνια, να κάνει μια μεγάλη ανατροπή κόντρα σε έναν τενίστα του οποίο ο ενθουσιασμός και η διάθεση για νίκη “περίσσευαν”.

Δυστυχώς για τον Στέφανο, ούτε στο δεύτερο σετ άλλαξαν ιδιαίτερα τα πράγματα.

Ο ρυθμός του Αλιασίμ παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ ο δικός του, παρά την εμφανή του προσπάθεια να παίξει πιο επιθετικά, δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο.

Ακριβώς στο ίδιο σημείο με το πρώτο σετ έγινε το break για τον Καναδό ο οποίος, σε μια στιγμή αυτοκαταστροφής, έκανε τρία σερί διπλά λάθη(!) για να δώσει στα μέσα του σετ το τελευταίο break point της ημέρας στον Στέφανο ο οποίος όμως το έχασε με απογοητευτικό τρόπο σε ένα forehand ρουτίνας.

Κάπου εκεί ο Στεφ κατέρρευσε και ψυχολογικά.

Το δεύτερο break ήρθε άμεσα για τον Καναδό και μετά από λίγα λεπτά η τελική νίκη που τον στέλνει στον τρίτο γύρο του Indian Wells όπου θα είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη δύναμη κόντρα στον Μπαουτίστα ή τον Νισιόκα.

Όσον αφορά στον Στέφανο, αυτή ήταν η πρώτη του ήττα σε πρεμιέρα, για αυτόν, σε τουρνουά της ATP για το 2019 που ήρθε με μια μέτρια, για τα δικά του στάνταρντ εμφάνιση, κόντρα, ίσως, στον πιο ταλαντούχο τενίστα του τουρ κάτω των 20 ετών.

Τέτοιες ήττες θα έρθουν μέσα σε μια μεγάλη χρονικά σεζόν και δίνουν στον Στέφανο την ευκαιρία να διαχειριστεί πνευματικά πρόωρους αποκλεισμούς, τώρα που πλέον έχει γίνει ο man to beat έχοντας φτάσει στο Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης…

Την “πατησε” και ο Ντε Μινόρ!

Ο έτερος φιναλίστ του περσινού NextGen Finals, Άλεξ Ντε Μινόρ υπέστη οδυνηρή ήττα στην πρεμιέρα του στην Καλιφόρνια!

Ο 21χρονος Αυστραλός έχασε μόλις ένα game στο πρώτο σετ κόντρα στον Αμερικανό Μάρκος Χιρόν, Νο217 στον κόσμο, αλλά ο αθλητής από την Καλιφόρνια έκανε μια σπουδαία ανατροπή πετυχαίνοντας την πρώτη του Τοπ25 νίκη με 1-6, 6-4, 6-2!

Σάββατο, 9/3: 2ος γύρος Indian Wells

Auger-Aliassime (Canada) beat Tsitsipas (Greece) 6-4 6-2
Kecmanovic (Serbia) beat Marterer (Germany) 6-3 6-2
Djere (Serbia) beat Andreozzi (Argentina) 6-3 6-4
Giron (USA) beat De Minaur (Australia) 1-6 6-4 6-2

BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Το παιδί-θαύμα σταμάτησε τον ΣτέφανοVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα