Το όνειρο συνεχίζεται για την Ζίντανσεκ (vids)

15:56 8/6/2021 - Πηγή: Tennis24

H No85 του κόσμου, Ταμάρα Ζίντανσεκ εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros επικρατώντας της Ισπανίδας και Νο35 στον κόσμο, Πάουλα Μπαντόσα με 7-5, 4-6, 8-6 σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε περίπου 2,5 ώρες. 

Η Ζίντανσεκ, η οποία δεν είχε μπορέσει να φτάσει ούτε σε 3ο γύρο σε Major, συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς αυτή είναι η 1η φορά που θα βρεθεί σε ημιτελικά Grand Slam,

όπως και η 1η Σλοβένα τενίστρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο. 

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό και από τις δυο πλευρές στο κορτ, με πολλά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν, αλλά και αρκετό άγχος από τις δύο τενίστριες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Μπαντόσα τελειώσει το παιχνίδι με 9 διπλά λάθη, αλλά και 47 αβίαστα. 

Heavy Hitting

Badosa & Zidansek are locked in a first-set battle on Chatrier for a spot in the semis. Are you watching? #RolandGarros pic.twitter.com/qr66X9aypj

Roland-Garros (@rolandgarros) June 8, 2021

Ο προημιτελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Ζίντανσεκ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 114 πόντους έναντι 111 της Ισπανίδας που φάνηκε αρκετά εκνευρισμένη στο τέλος του αγώνα. 

Η Μπαντόσα μπήκε καλύτερα στο 1ο set παίρνοντας μάλιστα προβάδισμα με 3-0 και 2 break(!), όμως στη συνέχεια η Ζίντανσεκ άρχισε να ρισκάρει ακόμη περισσότερο να μειώνει τα λάθη της και να πιέζει συνεχώς το αδύναμο service της Ισπανίδας. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να “σπάσει” 4 φορές το service της Μπαντόσα κατακτώντας το set με 7-5 μετά από 53 λεπτά. 

Ακριβώς το αντίθετο σενάριο είχαμε στο 2ο set με την Σλοβένα να παίρνει σημαντικό προβάδισμα με 3-1 και 4-2, αλλά την Μπαντόσα να κατακτά τα τελευταία 4 games φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1).

Tools galore

Zidansek using all available options in set three. #RolandGarros pic.twitter.com/hMeXfzzef8

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 8, 2021

Στο decider set η Μπαντόσα ξεκίνησε με break, με την Ζίντανσεκ να το παίρνει αμέσως πίσω (2-2). Από εκείνο το σημείο και μετά κανένα από τα service δεν απειλήθηκε μέχρι το 13ο game με την Ζίντανσεκ να φτάνει στο μεγαλύτερης σημασίας hold που έχει κάνει στο τουρνουά (μέχρι το επόμενο) σβήνοντας διπλό break-point της Μπαντόσα (15-40) και στη συνέχεια ένα ακόμη για να κρατήσει το service και να φτάσει στο 7-6. 

Η Ισπανίδα, που τελείωσε το ματς με 7/14 break-points σέρβιρε για να μείνει στο τουρνουά, όμως η Ζίντανσεκ, η οποία φάνηκε πιο αποτελεσματική στους break-points (8/13) κατάφερε να αξιοποιήσει το έναν από τους δύο match-points φτάνοντας στην πιο ιστορική νίκη της καριέρας της.

Unstoppable

World No. 85 Tamara Zidansek had previously never reached R3 at a major. She’s now a Grand Slam *semi-finalist* with a 7-5, 4-6, 8-6 takedown of No.33 seed Paula Badosa. #RolandGarros pic.twitter.com/ef0xgCQgsN

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 8, 2021

Στα ημιτελικά η Σλοβένα θα αγωνιστεί με μία εκ των ‘Έλενα Ριμπάκινα και Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα οι οποίες θα αγωνιστούν αμέσως μετά. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Το όνειρο συνεχίζεται για την Ζίντανσεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα