O Απόστολος Βέλλιος στο SPORT24: "Στο ποδόσφαιρο τα έχω δει όλα, νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ"

14:39 8/6/2021 - Πηγή: Sport 24

Το καλοκαίρι του 2020 ο Απόστολος Βέλλιος πήρε την απόφαση να "ξενιτευτεί" γι' ακόμα μία φορά στην καριέρα του, αποδεχόμενος την πρόταση της Άσκολι, η οποία έδειξε τεράστια θέληση να τον αποκτήσει από τον Ατρόμητο.

Και σίγουρα όχι αδικαιολόγητα, αφού προερχόταν από μία πολύ καλή σεζόν με τους Περιστεριώτες, όπου σημείωσε οχτώ τέρματα σε 35 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας γενικότερα καταλυτική παρουσία. Αποκορύφωμα, το εντυπωσιακό ψαλιδάκι κόντρα στη Λαμία,

που αποτέλεσε ένα από τα highlights της σεζόν 2019/20.

Ωστόσο, η απόφαση ήταν δύσκολη για τον υψηλόσωμο στράικερ, καθώς, όπως εκμυστηρεύεται στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24, η περσινή προετοιμασία με τον Ατρόμητο και τον Νταμίρ Κάναντι, όχι απλά τον βοήθησε, αλλά τον βελτίωσε και σε πολλούς τομείς.

"Θεωρώ -προσωπικά- τον Νταμίρ Κάναντι έναν από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Και σε θέμα προπόνησης, αλλά και σε θέμα συμπεριφοράς. Ήταν από τους πιο επαγγελματίες που έχω γνωρίσει στην ποδοσφαιρική καριέρα μου. Κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία. Σε προσωπικό επίπεδο είδα πως βελτιώθηκα σε αρκετά κομμάτια που μου έλειπαν ως ψηλός σέντερ φορ. Μικρές κινήσεις μέσα στην περιοχή, έξω από την περιοχή, να κυνηγάω το "εξάρι" της αντίπαλης ομάδας, αν χρειαστεί, αλλά και γενικότερα ό,τι αφορά στο τακτικό επίπεδο.

Ωστόσο, μου ήρθε μία πρόταση από την Άσκολι που δεν μπορούσα να την αρνηθώ. Μπορεί να δεχόμουν 4-5 τηλεφωνήματα καθημερινά, για αρκετές ημέρες. Η αλήθεια είναι πως μου κίνησε το ενδιαφέρον, διότι είναι μία χώρα και ένα πρωτάθλημα που δεν είχα αγωνιστεί στο παρελθόν. Το κακό είναι πως δεν είχα ιδέα από το ιταλικό πρωτάθλημα και το σφάλμα που έκανα είναι πως δεν ρώτησα Έλληνες παίκτες και φίλους που είχαν παίξει εκεί. Κυρίως σε ό,τι αφορά στη νοοτροπία τους".

Η δύσκολη αρχή, τα σπασμένα πλευρά και οι αλλαγές προπονητών

Ο Βέλλιος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κάναντι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά ο Αυστριακός δεν είχε σκοπό να μπει εμπόδιο στα όνειρά του. Έστω κι αν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσε ο διεθνής φορ.

"Ύστερα από συζητήσεις που έκανα με τον Ατρόμητο και τον κ. Κάναντι βρέθηκε λύση και πήγα στην Ιταλία. Εκεί δεν πρόλαβα να κάνω προετοιμασία και σκέψου πως πέρασα ως αλλαγή στον αγώνα του πρωταθλήματος με την Μπρέσια, παρότι δεν είχα προλάβει να συμπληρώσω τρεις ημέρες στην ομάδα. Όμως, εκτός από εμένα, πήραν άλλα δύο σέντερ φορ, με αποτέλεσμα τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές να μην πάρω το 90λεπτο που ήθελα για να βρω τα πατήματά μου.

Στάθηκα, επίσης, πολύ άτυχος γιατί την 4η αγωνιστική έσπασα τα πλευρά μου. Ευτυχώς δεν έγινε μεγάλη ζημιά, αλλά χρειάστηκε να μείνω εκτός δράσης για περίπου 1,5 με 2 μήνες. Τα πλευρά είναι πολύ ευαίσθητο σημείο και θέλουν το χρόνο τους. Την στιγμή, λοιπόν, που ήμουν έτοιμος να επιστρέψω, η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Ο νέος προπονητής έμεινε για έξι παιχνίδια, καθώς έκανε πέντε ήττες και έφυγε μέσα σε ένα μήνα, ενώ εγώ αγωνίστηκα σε τρία απ' τα παιχνίδια, για λίγα λεπτά.

Επειδή η σεζόν δεν κυλούσε ιδανικά, οι διοικούντες την Άσκολι έδωσαν 'λευκή επιταγή' στον τρίτο προπονητή και του ζήτησαν απλά να μην υποβιβαστεί η ομάδα. Σκέψου, στην αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν η άνοδος. Η ομάδα είχε πάρει 22-23 παίκτες το καλοκαίρι, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει χημεία. Ωστόσο, πέρα από τον προπονητή, αποχώρησε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, με συνέπεια να μείνω μόνος μου. Διότι ο νέος προπονητής έφερε 11 νέους παίκτες και αρκετοί από τους παλιούς δεν ήμασταν στα πλάνα του".

Είχα κάποιες προτάσεις τον Ιανουάριο, αλλά τελικά δεν έφυγα από την Άσκολι

Παρά τις ατυχίες και τις δυσκολίες στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Βέλλιος προσέλκυσε το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Παρ' όλα αυτά, εξαιτίας κάποιων λαθών, για τα οποία δεν ευθύνεται ο ίδιος, ο 'γάμος' δεν έγινε, με συνέπεια να μείνει στην ιταλική ομάδα έως το τέλος της σεζόν.

"Είχα κάποιες προτάσεις τον Ιανουάριο, αλλά τελικά δεν έφυγα. Μία απόφαση που δεν ήταν δικιά μου και ουσιαστικά μου έκανε κακό. Αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξα μάνατζερ λίγο καιρό αργότερα. Ο προπονητής μού είχε ξεκαθαρίσει πως δεν με υπολογίζει και εγώ το σεβάστηκα απόλυτα. Έτσι δεν έπαιξα ούτε ένα παιχνίδι και γι' αυτό το λόγο είναι η χειρότερη χρονιά της ποδοσφαιρικής καριέρας μου. Ουσιαστικά, το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι σκληρές προπονήσεις προκειμένου να είμαι έτοιμος ενόψει καλοκαιριού. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με το να έχεις παιχνίδια στα πόδια του, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο".

Το συμβόλαιο του 29χρονου επιθετικού με την Άσκολι είχε διάρκεια δύο ετών, αλλά από την στιγμή που και οι δύο πλευρές ήθελαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, η 'χρυσή' τομή δεν άργησε να βρεθεί. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στη συγκεκριμένη εξέλιξη έπαιξε κι η εκτίμηση του προέδρου της ομάδας προς το πρόσωπό του.

"Το θετικό είναι πως βρήκα μία φόρμουλα μέσω του προέδρου, ο οποίος με είχε σε εκτίμηση, και έλυσα το συμβόλαιό μου. Σκέψου, όταν είχα πάει το περασμένο καλοκαίρι, είχε έρθει και με είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος ήθελε να με βοηθήσει και έτσι κάναμε μία ωραία συμφωνία και έμεινα ελεύθερος. Πλέον, αναζητώ τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου και είμαι πιο έτοιμος από ποτέ για μία νέα πρόκληση".

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Βέλλιος μοιάζει απόλυτα συνειδητοποιημένος και έτοιμος για μία νέα πρόκληση. Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, είναι γεννημένος για τα δύσκολα.

"Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή μου τα έχω δει όλα. Από την Premier League και την Εθνική ομάδα, έφτασα να αγωνίζομαι στο Βέλγιο, σε ομάδες που πάλευαν για την παραμονή. Ποτέ, όμως, δεν τα παράτησα. Δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου, δουλεύω σκληρά και είμαι έτοιμος να ενσωματωθώ σε μία ομάδα άμεσα, δίχως να χρειαστώ χρόνο προσαρμογής. Είμαι καλά και έχω στο μυαλό μου μόνο το ποδόσφαιρο και την οικογένειά μου. Νιώθω πιο έτοιμος, πιο έμπειρος και πιο αποφασισμένος από ποτέ".

Keywords
Τυχαία Θέματα