Το δίλημμα του Ναδάλ: Roland Garros ή US Open;

Μέσα σε ένα μήνα, ο Ράφαελ Ναδάλ καλείται να υπερασπιστεί δύο Grand Slam και 4,000 ATP βαθμούς

Η προσπάθεια του Ράφαελ Ναδάλ να ισοφαρίσει το ρεκόρ Grand Slam κατακτήσεων του Roger Federer, αποκτάει άλλο νόημα και επιπλέον δυσκολία.

Η αιφνίδια απόφαση του Roland Garros

να αλλάξει ημερομηνίες διεξαγωγής, χωρίς μάλιστα να συνεννοηθεί με τις υπόλοιπες διοργανώτριες αρχές (ATP, US Open, Laver Cup), αναγκάζει τον 33χρονο Ισπανό να προσαρμόσει έτσι την προετοιμασία του προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον Σεπτέμβριο, εκεί όπου καλείται να υπερασπιστεί τα δύο Grand Slam που κατέκτησε το 2019.

Το US Open είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου 2020 ενώ το Γαλλικό Όπεν μετατίθεται για τις 20 Σεπτεμβρίου με 04 Οκτωβρίου 2020.

Χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει στα μεγάλα τουρνουά προετοιμασίας για το Αμερικανικό Όπεν σε Καναδά και Σινσινάτι, οι τενίστες πρόκειται να ζήσουν πρωτόγνωρες στιγμές μέσα στο Σεπτέμβρη καθώς από τα hard courts των ΗΠΑ θα χρειαστεί να μεταβούν άμεσα στο χώμα του Roland Garros, σε μια ειδική συνθήκη που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει το άθλημα.

Πριν πολλά χρόνια, το Roland Garros με το Wimbledon είχαν απόσταση μόλις μιας εβδομάδας, ενώ αυτή η απόσταση μεγάλωσε κατά δύο εβδομάδες και πλέον έχει σταθεροποιηθεί στις τρεις εβδομάδες, μετά από απαίτηση των τενιστών που έβρισκαν μεγάλες δυσκολίες να προσαρμοστούν από τις αργές συνθήκες του χώματος, στις εξαιρετικά γρήγορες του χόρτου.

Φυσικά το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους τους τενίστες και δη τους κορυφαίους που έχουν στόχο την κατάκτηση των δύο μεγάλων τίτλων, ωστόσο για τον Ράφαελ Ναδάλ υπάρχει η ειδική συνθήκη αφού είναι κάτοχος 12 τροπαίων στο Γαλλικό Όπεν και ήλπιζε φέτος, υπό νορμάλ συνθήκες, να τα κάνει 13 και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τις 20 κατακτήσεις Grand Slam.

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα, ενδεχομένως να χρειαστεί να σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο να παρακάμψει το Αμερικανικό Όπεν προκειμένου να αφοσιωθεί καλύτερα στην προετοιμασία του στο χώμα, έχοντας Νο1 στόχο (και) τη φετινή σεζόν, την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στο Παρίσι.

H μια εβδομάδα απόσταση μεταξύ US OpenRoland Garros, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όλους τους τενίστες που πέρα από την ανύπαρκτη προετοιμασία στο χώμα, θα πρέπει να υπολογίσουν και το υπερατλαντικό ταξίδι ΗΠΑ-Ευρώπη.

The post Το δίλημμα του Ναδάλ: Roland Garros ή US Open; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα