Απόφαση σταθμός: Μετακινείται το Roland Garros!

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Roland Garros, το τουρνουά αναβάλλεται προσωρινά και θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου…

Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησαν οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός το απόγευμα της Τρίτης!

Για πρώτη φορά στην πλούσια ιστορία της διοργάνωσης, το δεύτερο Grand Slam της σεζόν αλλάζει χρόνο διεξαγωγής και μεταφέρεται για τις 20 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου αντί της κανονικής ημερομηνίας διεξαγωγής που ήταν 24

Μαϊου-7 Ιουνίου του 2020!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή αλλά απόλυτα αναγκαία απόφαση δεδομένων των ακραίων συνθηκών που ζούμε καθώς κατέστη, όπως ήταν φυσιολογικό, απόλυτα αδύνατο να διεξαχθεί το Γαλλικό Όπεν σε περίπου δύο μήνες από σήμερα με τη Γαλλία να βρίσκεται, από την Τρίτη, σε καθεστώς καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

“Με στόχο την ασφάλεια και την υγεία όλων των εμπλεκομένων, η Γαλλική Ομοσπονδία Τένις αποφάσισε να μεταθέσει το Ρολάν Γκαρός για τις 20 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου του 2020. Αν και κανείς δεν ξέρει σίγουρα πώς θα είναι η κατάσταση στις 18 Μαϊου, όταν και ξεκινούν οι προκριματικοί γύροι, με την τωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αδύνατον να προετοιμάσουμε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης” αναφέρει η αρχική ανακοίνωση του Ρολάν Γκαρός.

Πρόκειται για ένα καλό νέο καθώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το φετινό Ρολάν Γκαρός θα διεξαχθεί έστω και σε εντελώς άλλη ημερομηνία και χωρίς να προηγηθούν βέβαια τουρνουά προετοιμασίας!

Φυσικά, αυτό προκαλεί έναν φυσιολογικό “μύλο” στο πρόγραμμα της ATP.

Τις συγκεκριμένες εβδομάδες, είναι ήδη προγραμματισμένα άλλα τουρνουά της ATP (Αγία Πετρούπολη, Μετς, Τσενγκντού, Ζουχάι και Σόφια) όπως επίσης και το Laver Cup στο οποίο ο μόνος σίγουρος συμμετέχων είναι ο Ρότζερ Φέντερερ!

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες εξελίξεις ενός τόσο σημαντικού νέου…

Κώστας Αϊτάκης

The post Απόφαση σταθμός: Μετακινείται το Roland Garros! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα