Τιμ: “Στόχος η 4αδα στο Λονδίνο”

Μπορεί να βρίσκεται στον όμιλο φωτιά με Φέντερερ και Τζόκοβιτς, ωστόσο ο Ντόμινικ Τιμ πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του

Είναι ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες, το τελευταίο τρίμηνο στη σεζόν, μετά το US Open.

Mε δύο ATP 500 τίτλους σε αυτό το διάστημα, σε Πεκίνο (νίκη επί Τσιτσιπά) και Βιέννη (νίκη επί Σβάρτσμαν), ο Ντόμινικ Τιμ

πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην 4η συνεχόμενη συμμετοχή του στο ATP Finals, φτάνοντας συνολικά τους 5 τίτλους στη φετινή σεζόν.

Σε συνέντευξή του στην OTV στη Βιέννη, ο 26χρονος Αυστριακός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης, παρ’ότι στο Group Bjorn Borg που ανήκει, ξεχωρίζουν τα ονόματα των δύο πιο επιτυχημένων τενιστών στη διοργάνωση, του Ρότζερ Φέντερερ (6 τίτλοι) και του Νόβακ Τζόκοβιτς (5 τίτλοι).

“Ο Νόβακ και ο Ρότζερ, σίγουρα είναι τα φαβορί. Ο Φέντερερ παίζει απίστευτα σε αυτό το court και ο Τζόκοβιτς κέρδισε στο Παρίσι. Οπότε, είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα αλλά ο δικός μου στόχος παραμένει ο ίδιος, να φτάσω στα ημιτελικά. Θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τιμ.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει των αναμετρήσεων που ξεκινάνε την Κυριακή στο Λονδίνο.

“Είμαι βέβαιος ότι θα βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή μου κατάσταση και μέχρι τώρα τα πάω πολύ καλά στη χρονιά, από θέμα φυσικής κατάστασης” είπε ενώ φαίνεται πως προσεγγίζει διαφορετικά την 4η συμμετοχή του, σε σχέση με τις προηγούμενες στο ATP Finals.

“Τις δύο πρώτες χρονιές και ίσως και πέρυσι, δεν με ένοιαζαν τόσο τα αποτελέσματα όσο να χαρώ τη συμμετοχή μου. Φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά. Θέλω να φτάσω στον στόχο μου που είναι τα ημιτελικά και θα είμαι απογοητευμένος αν δεν τα καταφέρω. Τα παιχνίδια θα είναι κλειστά, οι αντίπαλοι πολύ δυνατοί και σίγουρα θα χρειαστώ και λίγη τύχη για να τα καταφέρω”

Ο Τιμ δεν έχει καταφέρει να περάσει ποτέ πέρα από τη φάση των ομίλων, στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του στην κορυφαία διοργάνωση, έχοντας ρεκόρ 1-2 και στις τρεις παρουσίες του στην Ο2 Arena.

Φέτος, ο Ντόμινικ Τιμ κατέχει το καλύτερο ρεκόρ σε αγώνες που κρίνονται στο καθοριστικό σετ, έχοντας 14 νίκες σε 16 ματς (87.5%) που έχει δώσει στο decider.

Την Κυριακή, ο Τιμ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του, αντιμετωπίζοντας στο βραδινό ματς (22:00GR-COSMOTE SPORT 6HD) τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στο πρώτο ματς της πρεμιέρας, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη, Ματέο Μπερετίνι.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Τιμ: “Στόχος η 4αδα στο Λονδίνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα