Σαν σήμερα: Το Παριζιάνικο ζευγάρωμα τίτλων του Agassi

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου

7 Νοεμβρίου 1999

Λένε ότι δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή αλλά να παραμείνεις εκεί. Ισχύει. Όλοι, όσους έχεις ξεπεράσει, θέλουν να σε νικήσουν. Και αν τα καταφέρουν ή εσύ απλώς χάσεις την ισορροπία σου, πέφτεις. Και πολλές φορές η πτώση δεν έχει τελειωμό. Γι’ αυτό θεωρώ πως το να καταφέρεις να ξαναφτάσεις στην κορυφή (ειδικά σε ατομικό άθλημα) συνιστά άθλο. Και σε έναν τέτοιο έφτασε το 1999 ο μεγάλος Andre Agassi.

Από το νο1 κόσμου

του 1996 ο Αμερικανός τενίστας έφτασε να βρίσκεται εκτός 100άδας μέσα σε ένα χρόνο και η καριέρα του να διακυβεύεται. Πολλοί πίστεψαν ότι ο ταλαντούχος αλλά ψυχολογικά ασταθής Agassi θα αρκεστεί στα 3 κερδισμένα Grand Slams. O ίδιος είχε αντίθετη άποψη.

Το 1999 κερδίζει για πρώτη φορά το μοναδικό Grand Slam που του έλειπε, το Γαλλικό Open και ολοκληρώνει έτσι το Career Grand Slam (να κερδίσει κάποιος δηλαδή από μία φορά έστω όλα τα Grand Slam τουρνουά), το πρώτο που επιτυγχάνεται στην Open Era εποχή.

Μερικούς μήνες μετά ο Αgassi έχοντας ήδη κατακτήσει και το US Open καταφέρνει να κερδίσει και το Masters τουρνουά του Παρισιού, ζευγαρώνοντας τους τίτλους στην Πόλη του Φωτός και περνώντας στην ιστορία ως ο μόλις δεύτερος τενίστας που κατορθώνει κάτι τέτοιο μέσα σε μια ημερολογιακή χρονιά μετά τον Ilie Nastase το 1973!

Για την ιστορία ο Agassi στον τελικό επιβλήθηκε του 18χρονου Marat Safin με
3-1 σετ (7-6, 6-2, 4-6, 6-4) και επισφράγισε μια σπουδαία χρονιά που θα τον έβρισκε στο τέλος της να στρογγυλοκάθεται στο νο1 του κόσμου έχοντας υποσκελίσει τους ανταγωνιστές του μα και τους προσωπικούς του δαίμονες.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Το Παριζιάνικο ζευγάρωμα τίτλων του Agassi appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα