Τιμ: Έτοιμος για μεγάλα πράγματα μέσα στο 2021

Ο Ντόμινικ Τιμ παίζοντας ίσως το πιο ώριμο Τένις στη καριέρα του μέσα στο 2020 κατάφερε να πετύχει κάτι που επιζητούσε με «μανία» το τελευταίο διάστημα την κατάκτηση ενός Grand Slam και πλέον με την έναρξη της νέας σεζόν στοχεύει σε ανάλογες επιτυχίες και γιατί όχι στο κάτι παραπάνω.

Ο 27χρονος Αυστριακός έπαιξε φανταστικά μέσα στη χρονιά, φάνηκε να μην επηρεάζεται σε έντονο βαθμό από την μεγάλη αποχή λόγω Covid-19 και ήταν ο νικητής του US Open

2020, σε έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Τιμ αν και βρέθηκε με 2-0 σετ πίσω, έχοντας μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο, κατάφερε και επέστρεψε, κάνοντας την ολική ανατροπή και κερδίζοντας το πρώτο του Grand Slam.

Φυσικά, στην αρχή της χρονιάς ήταν και ο φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν, όπου κατάφερε να φτάσει και πάλι σε έναν μεγάλο τελικό, όμως αν και προηγήθηκε με 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος ήταν αυτός που κατάφερε εν τέλει να κερδίσει.

Ο Νο.3 στη παγκόσμια κατάταξη, έδειξε ότι βγήκε ωριμότερος από εκείνον τον τελικό με τη πορεία να τον επιβραβεύει και πλέον έχοντας αποβάλλει το βάρος από πάνω του με τη κατάκτηση ενός Grand Slam η νέα χρονιά τον περιμένει γεμάτη προκλήσεις.

Ανεβαίνει ο πήχης το 2021

Ο Ντομινίκ Τίμ πια μετά την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam, την μια ακόμη παρουσία του σε τελικό στο Αυστραλιανό Όπεν και τη γενικότερη εικόνα του εντός court, σίγουρα οι απαιτήσεις για τον ίδιο είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ο Φιναλίστ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά των ATP Finals, φιλοδοξεί μέσα στη νέα σεζόν όχι μόνο να κατακτήσει περισσότερους τίτλους, αλλά να δείξει ότι έχει τη διάρκεια στο παιχνίδι του και τον τρόπο για να κερδίσει όσους βρίσκονται στην Ελίτ του αθλήματος, παίζοντας πιο ώριμα από ποτέ.

Ο Αυστριακός έδειξε ότι έχει αποκτήσει το mentality που απαιτείται για να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω και πλέον παίζοντας κυριαρχικό, επιβλητικό και Τένις υψηλού επιπέδου, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο βρεθεί στο διάβα του.

Να μπει «σφήνα» σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Πλέον ο Ντόμινικ Τιμ στρογγυλοκάθεται στη θέση Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει μπροστά του μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Αυτή δεν είναι άλλη από το να καταφέρει να ρίξει έναν εκ των Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς από τις πρώτες δύο θέσεις, κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο.

Ο 27χρονος Αυστριακός, φαίνεται ότι έχει αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, άλλωστε μετά την κατάκτηση του Grand Slam, έδειξε ότι διαθέτει και τα ψυχικά χαρίσματα για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερους τίτλους στη πορεία.

Η νίκη επί του Ναδάλ στους ATP Finals, έδειξε ότι ο Τιμ πια μπορεί να ελέγχει και ταυτόχρονα να διαχειρίζεται τις όποιες καταστάσεις πίεσης εμφανιστούν μπροστά του, ακόμη και αν έχει απέναντι του τον Ράφα.

Με τον πήχη να έχει ανέβει ψηλά πια, ο Τιμ στοχεύει σε υψηλές πτήσεις μέσα στο 2021 και η παρουσία του την σεζόν που διανύσαμε, αφήνει σίγουρα υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τιμ: Έτοιμος για μεγάλα πράγματα μέσα στο 2021 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα