Θυμίζει… Τσονγκά – VIDEO

Σπουδαία νίκη σημείωσε ο πρώην Τοπ 5, Τζό Βίλφριντ Τσονγκά, βγάζοντας εκτός συνέχειας στην Ουάσινγκτον τον Κάρεν Κατσάνοφ

Σε πρωταγωνιστή του Citi Open, εξελίσσεται ο Τζο Βίλφριντ Τσονγκά που προσπαθεί να επιστρέψει στο επίπεδο προ τραυματισμού του.

Το Νο70, πλέον, της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από συναρπαστική μάχη με τον Κάρεν Κατσάνοφ, επικράτησε 6-4, 2-6, 7-5 του Ρώσου Νο2 του ταμπλό στην Ουάσινγκτον και προκρίθηκε στους “16” της ATP 500 διοργάνωσης.

Μετά το προβάδισμα στο εναρκτήριο σετ,

ο Τσονγκά έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθει με νωρίς break και στο 2ο σετ, όμως είχε 7 στα 7 χαμένα break points με αποτέλεσμα να το πληρώσει λίγο αργότερα και ο Κατσάνοφ να ισοφαρίσει στα σετ.

Στο καθοριστικό σετ, ο 34χρονος Γάλλος σέρβιρε εξαιρετικά, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει προϋποθέσεις για break και λίγο πριν το tie break, εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Κατσάνοφ, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη του.

“Έπαιξα πολύ καλό τένις και είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κέρδισα Top10 αντίπαλο. Είναι πολύ καλό για μένα. Είναι ωραίο να παίρνεις ένα βραβείο για τη σκληρή δουλειά και τα καλά ματς που κάνεις” είπε ο Τζο.

Στον 3ο γύρο, ο Τσονγκά θα αντιμετωπίσει το Νο13 του ταμπλό, Κάιλ Έντμουντ που με τη σειρά του κέρδισε 6-1, 6-4 τον Νοτιοαφρικανό, Λόιντ Χάρις.

Στο 2ο γύρο της Ουάσινγκτον προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος με δύσκολη νίκη 7-5, 6-4 επί του qualifier, Αμερικανού, Τάι-Σον Κιατκόφσκι, με τον 24χρονο Αυστραλό να σφραγίζει το ραντεβού με το Νο11 του ταμπλό, Ζιλ Σιμόν στην επόμενη φάση.

Ντανίλ Μεντβέντεφ και Φράνσις Τιαφό, θα διασταυρωθούν στον 3ο γύρο του Citi Open ενώ ο Μάριν Τσίλιτς που κέρδισε δύσκολα 7-6, 7-6, τον Μάριους Κόπιλ, περιμένει στους “16” το νικητή του αγώνα Αλιασίμ-Όπελκα.

Την Τετάρτη θα ριχτεί στη μάχη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντιμετωπίζοντας τον Τόμι Πολ (02:00GR – COSMOTE SPORT 6HD, ξημερώματα Πέμπτης.

CITI OPEN SINGLES DRAW |  DOUBLES DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

The post Θυμίζει… Τσονγκά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα