Τελικά πρέπει να αποσυρθεί ο Φέντερερ ;

12:14 5/9/2019 - Πηγή: Tennis24
O Αλέκος Μητρόπουλος, αναγνώστης του Tennis24, μεταφέρει την άποψή του για τον αποκλεισμό του Ρότζερ Φέντερερ στο US Open

Η ήττα του Ρότζερ Φέντερερ από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ μεταφράστηκε από τον περισσότερο κόσμο ως μια ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ελβετού να διεκδικήσει το Αμερικάνικο Όπεν, καθώς ο πρόωρος αποκλεισμός του Τζόκοβιτς από το τουρνουά, είχε ανοίξει σημαντικά το δρόμο για τον τελικό.

Αυτομάτως, όπως συμβαίνει με κάθε απρόσμενο αποκλεισμό του σε Grand Slam τα τελευταία χρόνια,

η κουβέντα για το αν έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για τον Φέντερερ έκανε εκ νέου την εμφάνισή της. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς, καθώς όποιος ασχολείται έστω και λίγο με το τένις, ξέρει από πρώτο χέρι τις συνέπειες που θα είχε για το άθλημα μια τέτοια εξέλιξη.

Για καλή μας τύχη, ο Φέντερερ δεν δείχνει τη διάθεση να ασχοληθεί με τις φήμες σχετικά με το μέλλον του. Δεν το έκανε το 2013, όταν οι έντονοι πόνοι στην πλάτη τον οδήγησαν στη χειρότερη σεζόν της καριέρας του, δίνοντας το πρώτο έναυσμα για τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν το έκανε ούτε στο τέλος του 2016, όταν η εγχείρηση στο γόνατο τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες. Μάλιστα, την απάντηση τότε την έδωσε άμεσα και ήταν εκκωφαντική. 3 κατακτήσεις στα 4 επόμενα major που συμμετείχε! (Μελβούρνη, Wimbledon, ξανά Μελβούρνη).

“Πιστεύω ότι είναι μια θετική σεζόν. Τώρα είμαι απογοητευμένος αλλά θα συνέλθω. Θα είμαι εντάξει…” , ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την πρώτη του ήττα στα 8 ματς κόντρα στον Ντιμιτρόφ.

Διαλέγει, λοιπόν, ξανά το δύσκολο δρόμο και στα 38 του χρόνια, μετά από τίτλους, χρήματα και την καθολική αναγνώρισή του ως τον κορυφαίο όλων των εποχών, δηλώνει πεισμωμένος και έτοιμος να επιστρέψει πιο δυνατός. Ξέρει άλλωστε το σώμα του και τις αντοχές του καλύτερα από τον καθένα και νιώθει ότι έχει κι άλλα πολλά να δώσει ακόμη στο άθλημα.

Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει, όταν πριν από μόλις δύο μήνες βρέθηκε τόσο κοντά στον 21ο του major τίτλο; Σύμφωνοι, ίσως το φετινό Wimbledon να ήταν πράγματι η τελευταία του ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή, καθώς ορισμένες φορές δείχνει ανήμπορος να ανταποκριθεί σε παιχνίδια μεγάλης διάρκειας και υψηλών απαιτήσεων.

Όμως και μόνο το γεγονός ότι στα 38 του χρόνια βρίσκεται εδώ, στο νούμερο 3 της κατάταξης και με διαρκείς συμμετοχές στους τελευταίους γύρους των μεγάλων διοργανώσεων, δεν είναι απλό πράγμα. Για την ακρίβεια, ίσως είναι και πιο δύσκολο από τη σταθερότητα που επεδείκνυε τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του στο tour.

Ανεξάρτητα από τη μετέπειτα παρουσία του, ανεξάρτητα από το αν θα βρεθεί δεύτερος ή και τρίτος στις κατακτήσεις Grand Slam, ο Φέντερερ θα είναι για το τένις ό,τι είναι ο Τζόρνταν για το μπάσκετ. Για το λόγο αυτό, το τέλος της καριέρας του δικαιούται να το βάλει ο ίδιος και με τους δικούς του όρους.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι εκείνη η μέρα δεν είναι τόσο κοντά.

Αλέκος Μητρόπουλος – αναγνώστης του Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία), τίτλο και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Τελικά πρέπει να αποσυρθεί ο Φέντερερ ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα