Χρειάστηκε να μοχθήσει – VIDEO

08:22 5/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Δύο νίκες μακριά από τον 19ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του ο παντοδύναμος Ράφαελ Ναδάλ

Μετά τη συγκλονιστική νίκη του Μπερετίνι επί του Μονφίς, ο Ράφεαλ Ναδάλ έγινε ο 4ος και τελευταίος τενίστας που εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, ολοκληρώνοντας το παζλ των ημιφιναλίστ.

Ο 33χρονος Ισπανός, έδωσε σκληρή μάχη με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν αλλά δεν “χάρισε” σετ στον Αργεντίνο, επικρατώντας

με 6-4, 7-5, 6-2 του καλού του φίλου, στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης. Ήταν η 8η νίκη του Ναδάλ επί του Σβάρτσμαν σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

To No2 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί, πλέον, για τον τίτλο στη Νέα Υόρκη, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Παρασκευής τον Ματέο Μπερετίνι (πρώτη τους συνάντηση) που νωρίτερα κέρδισε 3-2 σετ τον Γκάελ Μονφίς και θα αγωνιστεί στον πρώτο του Grand Slam ημιτελικό. Ο άλλος ημιτελικός είναι Ντιμιτρόφ-Μεντβέντεφ.

O Ράφα είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις ημιφιναλίστ που έχει κατακτήσει Grand Slam και βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τον 19ο Major τίτλο του και 4ο στη Νέα Υόρκη (2010, 2013, 2017).

“Ήταν straight sets νίκη αλλά ήταν μεγάλη πρόκληση. Ειδικά μετά τα δύο πρώτα σετ που είχα προβάδισμα 4-0 και 5-1. Ξέρω πόσο καλός τενίστας είναι. Όταν παίζει με αυτοπεποίθηση είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Έκανα κάποια αβίαστα λάθη αλλά είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που αντέδρασα. Είμαι στα ημιτελικά και σημαίνει τα πάντα για μένα αυτό” είπε στην on court συνέντευξή του.

Ο αγώνας ήταν πιο αμφίρροπος απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς ο Σβάρτσμαν κράτησε για περίπου 3 ώρες τον Ναδάλ στο Arthur Ashe, μην επιτρέποντας στον Ισπανό να κυριαρχήσει στο court.

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα, τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο σετ, μπήκε πολύ δυνατά και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα, όμως ο Σβάρτσμαν κατάφερε να ισορροπήσει και να διεκδικήσει με αξιώσεις τα δύο σετ.

Στο εναρκτήριο σετ, ο Ράφα προηγήθηκε 4-0 games με διπλό break, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει σε 4-4 και να δέχεται τελικά το break στο 10ο game (6-4).

Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ, όπου ο Ναδάλ προηγήθηκε 5-1 και σέρβιρει για το σετ, όμως ο Σβάρτσμαν ανέκαμψε, ισοφάρισε 5-5 και πάλι όμως δεν μπόρεσε να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ (7-5).

Στο 3ο σετ ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Αργεντίνο αφού υπήρχε η σωματική κούραση και κυρίως η πνευματική, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις τον Ναδάλ από το 0-2.

Έτσι, ο Ισπανός με δύο breaks στο 6ο (4-2) και 8ο game (6-2), σφράγισε την πολύτιμη και απαιτητική νίκη του, επιστρέφοντας στα ημιτελικά του US Open όπως πέρυσι που ηττήθηκε απ’τον Ντελ Πότρο με απόσυρση.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Χρειάστηκε να μοχθήσει – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα