Τα κατάφερε με την… 52η η Παβλιουτσένκοβα (vids)

18:40 8/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, στην 52η παρουσία της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, προκρίθηκε για 1η φορά σε ημιτελικό, κερδίζοντας την Ελένα Ριμπάκινα μετά από τεράστια μάχη.

Η πολύπειρη Ρωσίδα, μετρούσε 7/7 χαμένους Major προημιτελικούς, όμως επιτέλους, 14 χρόνια μετά την παρθενική παρουσία της σε Grand Slam, κατάφερε να προκριθεί στην τελική “4αδα”.

Χρειάστηκε να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για

να επικρατήσει της Νο22 τενίστριας του κόσμου, μετά από δυο ώρες και 35 λεπτά εντυπωσιακής μάχης. Η Παβλιουτσένκοβα επικράτησε με 6-7(2), 6-2, 9-7 και στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros, θα αντιμετωπίσει την Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Worth the wait

In her 5⃣0⃣th Grand Slam main draw appearance, @NastiaPav makes the semi-final breakthrough 6-7(2), 6-2, 9-7 over Rybakina.#RolandGarros pic.twitter.com/5nYzcIcEHB

Roland-Garros (@rolandgarros) June 8, 2021

Σπουδαίο επίτευγμα για την 29χρονη Ρωσίδα, που 10 χρόνια μετά τον παρθενικό προημιτελικό της καριέρας της στο Roland Garros, επέστρεψε στην “8αδα” της διοργάνωσης και… έσπασε το ρόδι.

Έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια από την πρώτη της συμμετοχή σε Slam, για να καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά και να έχει την μεγάλη ευκαιρία την Πέμπτη, να αποκλείσει τη Ζίντανσεκ και να βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου.

Η Νο32 τενίστρια του πλανήτη, στο δρόμο της προς τα ημιτελικά, έχει αποκλείσει κατά σειρά τις ΜακΧέιλ, Τομλιάνοβιτς, Σαμπαλένκα, Αζαρένκα και Ριμπάκινα, παίζοντας καταπληκτικό τένις.

Η Ριμπάκινα δεν είχε χάσει set στη διοργάνωση μέχρι τα προημιτελικά. Κέρδισε και το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα με την Παβλιουτσένκοβα, όμως δεν ήταν αρκετό για να προκριθεί εκείνη στον παρθενικό της ημιτελικό στο Παρίσι.

Αν και στο καθοριστικό set, η τενίστρια από το Καζακστάν προηγήθηκε με break (2-3), η Παβλιουτσένκοβα απάντησε και έφυγε εν τέλει με την σπουδαία πρόκριση, εκμεταλλευόμενη το πρώτο της match point.

Η Ριμπάκινα λύγισε από την πίεση, έκανε κρίσιμο double fault και “δώρισε” τη νίκη στη Ρωσίδα, κι ενώ το σκορ ήταν στο 8-7 υπέρ της 29χρονης.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τα κατάφερε με την… 52η η Παβλιουτσένκοβα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα