“Στοπ” από Ραντουκάνου σε Σάκκαρη (vids)

H πορεία της Μαρίας Σάκκαρη σταμάτησε πάνω στην εκπληκτική και απόλυτη στο παιχνίδι της Έμμα Ραντουκάνου με την 18χρονη Βρετανίδα να παραχωρεί μόλις 5 games επικρατώντας με 6-1, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά. 

Sheer. Dominance.

Emma Raducanu reaches the #USOpen final without a single set closer than 6-4. pic.twitter.com/HXnaSNvZgS

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2021

Η Σάκκαρη, σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην Αντρέσκου, δεν πήρε τη βοήθεια που ήθελε από το service της έχοντας 52% περασμένα πρώτα services, αλλά και μόλις 34% κερδισμένους πόντους στο 2ο (10/29), υπέπεσε σε 33 αβίαστα λάθη, αλλά το πιο βασικό ήταν το 0/7 break-points στα πρώτα δύο service-games της Βρετανίδας στον ημιτελικό.

Από τη μεριά της η εξαιρετική 18χρονη που θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam, είχε 17 αβίαστα λάθη, έδειξε συνέπεια στο service της, ήταν σχεδόν αλάνθαστη πάνω στο φιλέ (9/10), με το μοναδικό “αγκάθι” να είναι η αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break (3/11)

Εφιαλτικό ξεκίνημα

Το 1ο set ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Η Σάκκαρη χάσει 7(!) ευκαιρίες για break στα δύο πρώτα service-games της Ραντουκάνου, η οποία κράτησε και τα δύο από 15/40 και 0/40! Ωστόσο η ζημιά είχε γίνει ενδιάμεσα με την Βρετανίδα να φτάνει σε break κάνοντας το 3-0. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, με ένα ακόμη κακό service-game από την Σάκκαρη που δεν μπορούσε να βρει πρώτο service σε όλο το set (43%) κι έχοντας άσχημα ποσοστά πίσω από το 2ο (31%) η εξαιρετική breaker, Ραντουκάνου, έφτασε σε νέο break και στο 4-0! 

Μια σοκαριστική αρχή που την έκανε ακόμα πιο δύσκολη το νέο hold της Βρετανίδας (5-0), που “πλήγωνε” την Σάκκαρη με τα πανέξυπνα slice-service, αλλά και με την κυριαρχία της πάνω στο φιλέ (5/5).

Η Σάκκαρη κατάφερε να μειώσει σε 5-1 σε ένα game όπου η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε πρώτα service, ωστόσο στη συνέχεια η Ραντουκάνου κατάφερε να κλείσει εύκολα το set μέσα σε 28 λεπτά έχοντας μόλις 8 αβίαστα λάθη, έναντι 17 της Σάκκαρη, αλλά και 2/3 break-points.

Η πίεση συνεχίστηκε…

Όσο η Σάκκαρη δεν μπορούσε να βρει πρώτα service, αλλά και να συνεχίζει να γεμίζει με αβίαστα λάθη, τόσο έκανε πιο εύκολο το έργο της προσεκτικής Ραντουκάνου, η οποία μάλιστα έφτασε σε ένα ακόμη γρήγορο break (2-1) και με ένα hold αμέσως μετά πήρε προβάδισμα με 3-1. 

Η πίεση συνεχίστηκε από την Βρετανίδα στο service της Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε με διπλό break-point (15/40) στο 5ο game! Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να φτάσει στο πρώτο μεγάλο hold στον ημιτελικό μειώνοντας σε 3-2. 

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο επόμενο service-game με την Σάκκαρη να υποχρεώνεται να σβήσει 5(!) break-points σε ένα game 10 λεπτών. Το πλάνο της Ραντουκάνου η οποία έμπαινε μέσα στο κορτ 1,5 μέτρο στο 2ο service της Σάκκαρη και είτε “εκτελούσε”, είτε ανάγκαζε την Σάκκαρη σε λάθος, έδειχνε να μην έχει απάντηση από την Ελληνίδα τενίστρια. 

Η Σάκκαρη μείωσε μεν σε 4-3, αλλά η Ραντουκάνου με ένα ακόμη hold έφτασε στο 5-3 και ένα game μακριά από μια ονειρεμένη πρόκριση. Παρά το σχετικά εύκολο κράτημα της 26χρονης στο 9ο game (5-4), η Ραντουκάνου έκλεισε το παιχνίδι με 6-4 φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της και στον 1ο τελικό Grand Slam.

Never had a doubt, Emma Raducanu is in the US Open final! #USOpen2021 pic.twitter.com/4zF7ixwP6I

Mike Dudley (@MDudz2) September 10, 2021

Εκεί θα αντιμετωπίσει την επίσης εξαιρετική 19χρονη Καναδή, Λέιλα Φερνάντεζ, η οποία στον 1ο χρονικά ημιτελικό επικράτησε της Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6(3), 4-6, 6-4.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post “Στοπ” από Ραντουκάνου σε Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα