Ραντουκάνου: Η τελευταία “απειλή” πριν τον τελικό

16:57 9/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Έμα Ραντουκάνου έχει “κλέψει” ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι προβολής από τις υπόλοιπες τρεις ημιφιναλίστ. Είναι η παίκτρια που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έχει φτάσει μέχρι τον ημιτελικό κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο τουρνουά στο γυναικείο ταμπλό. 

Η γεννημένη στο Τορόντο από Ρουμάνο πατέρα και Κινέζα μητέρα, μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 2 ετών και από τότε το τένις έγινε η… μοίρα της. Ξεκίνησε να παίζει τένις στα 5, ενώ 10 χρόνια αργότερα την ανέλαβε ο Νάιτζελ Σίαρς, ο πεθερός του Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με αρκετές τενίστριες, όπως η Άνα Ιβάνοβιτς,

η Ντανιέλα Χαντούκοβα και η Ανέτ Κόνταβεϊτ. 

Είδωλο της είναι η Σιμόνα Χάλεπ, ενώ μεγάλο θαυμασμό τρέφει και για την πρώην Κινέζα τενίστρια, Να Λι. “Θέλω να γίνω αθλητική όπως η Χάλεπ. Πιστεύω ότι έχω καλές βάσεις για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Μου άρεσε επίσης και το επιθετικό παιχνίδι της Να Λι.”, είχε πει τον περασμένο χρόνο η Ραντουκάνου.

Οι… συστάσεις στο Wimbledon

Η πρώτη σύσταση στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο Wimbledon. Εκεί όπου η 18χρονη Ραντουκάνου (Νο338 του κόσμου) έκανε όλους τους συμπατριώτες της και μη, να τη λατρέψουν. 

Δυστυχώς για εκείνη δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ευχάριστο μεν, αλλά πρωτόγνωρο βάρος που ένιωσε στους ώμους της. Λύγισε από το άγχος. Έπειτα από τις νίκες κόντρα σε Ντιαντσένκο, Βοντρούσοβα και Κιρστέα, η Ραντουκάνου αντιμετώπισε την Άιλα Τομλιάνοβιτς, εγκαταλείποντας στο 2ο set λόγω μιας μίνι κρίσης πανικού. 

Τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πλέον πάνω της. Η ίδια κατάφερε να διαχειριστεί και τα καλά, αλλά και τα επικριτικά σχόλια και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή στο US Open. Από τα προκριματικά μέχρι το Final 4 του τουρνουά, η Ραντουκάνου κατάφερε να κάνει 8 σερί νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει set! 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυρίως ταμπλό, τα περισσότερα games που παραχώρησε σε ένα set η Βρετανίδα ήταν μόλις 4, στο 2ο γύρο απέναντι στην Κινέζα Σουάι Ζανγκ, αλλά και στον προημιτελικό με την “χρυσή” Ολυμπιονίκη, Μπελίντα Μπέντσιτς.

Αν και η ίδια Νο150 του κόσμου, όλες τις οι νίκες ήταν με παίκτριες της πρώτης 50άδας, ενώ κόντρα στην Μπέντσιτς σημείωσε την παρθενική της νίκη απέναντι σε παίκτρια του Top 20.

Με αυτή τη νίκη έγινε η χαμηλότερη σε κατάταξη παίκτρια που καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά του US Open, μετά την Κιμ Κλαίστερς το 2009 και την Μπίλι Τζιν Κινγκ το 1979 οι οποίες δεν είχαν θέση κατάταξης (unraked). 

Ο τρόπος που αγωνίζεται 

Η Ραντουκάνου δείχνει ιδιαίτερα προσεκτική εντός κορτ. Αποφεύγει τα πολλά αβίαστα λάθη, χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 20 αβίαστα σε κανένα παιχνίδι στο κυρίως ταμπλό, ενώ δείχνει μια διάθεση για προσεγγίσεις στο φιλέ, εκεί όπου είναι αρκετά ουσιαστική.

Προσπαθεί να γίνει επιθετική, έχει καλό παιχνίδι γραμμών με τα χτυπήματα της να βγάζουν σιγουριά. Προστατεύει σε ικανοποιητικό βαθμό τόσο τη βασική της γραμμή, όσο και το service της, αλλά από την άλλη ο μέσος όρος του service της δύσκολα θα ξεπεράσει τα 154χλμ./ώρα, με το πιο γρήγορο service να είναι στα 177χλμ/ώρα.

Αυτό είναι και το… ευάλωτο σημείο της το οποίο είχε εντοπίσει και η Τομλιάνοβιτς στο Wimbledon, αν και όπως αναφέραμε ήταν μια αρκετά ιδιαίτερη αναμέτρηση. 

Δυσκολεύει το service της αντιπάλου της, κάνει break, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι στο κατά πόσο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το service της Μαρίας Σάκκαρη, που αν πιάσει την ποιότητα που είχε κόντρα στην Πλίσκοβα, αλλά και απέναντι στην Κβίτοβα αναμφίβολα θα δημιουργήσει ρήγματα στην Βρετανίδα. 

Φαβορί ή αουτσάιντερ;

Πόσες πιθανότητες έχει η 18χρονη Ραντουκάνου να βρεθεί στον τελικό ή για να προχωρήσουμε και πιο μακριά, να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου; Η ίδια πάντως δεν έχει απάντηση, δηλώνοντας ότι: “Δεν προχωράω τόσο μακριά. Θέλω να βλέπω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτό μου έχει βγει σε καλό μέχρι τώρα. Για την ώρα απολαμβάνω το τρόπο με τον οποίον αγωνίζομαι.|

Από τη μεριά της η Μαρία Σάκκαρη ξεκαθάρισε ότι η πρόκριση είναι μοιρασμένη και για τις δύο ημιφιναλίστ. 

“Είναι καινούργια παίκτρια στο Tour και δεν γνωρίζω πολλά για εκείνη. Προφανώς κάνει το τουρνουά της ζωής της και αξίζει να βρίσκεται εδώ. Έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια της.”

“Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι είμαι το φαβορί. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για την πρόκριση στον τελικό και από εκεί και πέρα για να φτάσουμε στον τίτλο. Έχουμε ένα 25% για τον τίτλο και από εκεί και πέρα ένα 50% για την κάθε φιναλίστ.”

“Είμαστε εδώ για έναν λόγο. Όλες παίζουμε καλά. Δεν έχει φτάσει καμία ως εδώ με 5 walkovers. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα παίξω στον 2ο ημιτελικό της καριέρας μου σε Grand Slam.”

Ένα παιχνίδι με πολλά κίνητρα, για την κάθε τενίστρια, ένα εισιτήριο το οποίο θα εξασφαλίσουν για 1η φορά στην καριέρα τους. Ένα παιχνίδι που η κάθε μία θα γράψει τη δική της ιστορία στη Νέα Υόρκη.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ραντουκάνου: Η τελευταία “απειλή” πριν τον τελικό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα