ΣΤΑ ΘΡΙΛΕΡ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο “ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ” – VIDEO

Ο Ράφαελ Ναδάλ βρέθηκε για 2η σερί φορά με την πλάτη στον τοίχο, μιας και κυνηγούσε στο σκορ τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως βρήκε λύσεις και κατέκτησε μια νίκη-βάλσαμο, που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης στα ημιτελικά των ΑΤΡ Finals…

Τι κι αν βρέθηκε και πάλι πίσω με σετ, ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε το δεύτερο θρίλερ του αυτή την εβδομάδα, μετά την επική επικράτησή του κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ανάγκασε τον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρώτη του ήττα στα φετινά ΑΤΡ Finals.

Αν έχανε… χανόταν ο Ισπανός και το ένστικτο επιβίωσης

βγήκε μπροστά. Ο Ράφα έπαιξε καταπληκτικό τένις απέναντι στον υπέροχο και συγκινητικά αξιόμαχο Έλληνα τενίστα, κερδίζοντας τη μάχη μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά!

Τελικό σκορ 6-7(4), 6-4, 7-5 υπέρ του Νο1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που πλέον χρειάζεται νίκη του Ντανίλ Μεντβέντεφ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο βραδινό ματς της O2 Arena, ώστε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την τελική “4αδα”.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Ναδάλ προκρίνεται ως 1ος, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να περνάει ως 2ος. Αν ο Ρώσος δεν κάνει το χατήρι στον Ισπανό και ο Ζβέρεφ αναδειχθεί νικητής στο βραδινό ματς, τότε ο Τσιτσιπάς περνάει 1ος και ο Γερμανός 2ος.

Καμία ελπίδα πρόκρισης δεν έχει ο Μεντβέντεφ, ο οποίος όμως… θα κρίνει τα πάντα στον όμιλο.

STAYIN’ ALIVE @RafaelNadal remains in contention for the last 4 after beating Tsitsipas 6-7 6-4 7-5!#NittoATPFinals pic.twitter.com/jsBvBHRGlP

Tennis TV (@TennisTV) 15 Νοεμβρίου 2019

Μπορεί ο Στέφανος να είχε προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, όμως όχι απλά δεν προσέγγισε χαλαρά το ματς με τον Ναδάλ (όπως έκανε ο Τιμ κόντρα στον Μπερετίνι), αλλά έφτασε μια ανάσα από το να κερδίσει και τον Ισπανό και να φύγει από τον όμιλο με 3/3 νίκες.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Έλληνα, που έδειξε για πολλοστή φορά, πως όταν είναι να χάσει, θα χάσει με τους δικούς του όρους. Μετά από μάχη μέχρι τέλους στο court, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Άξιο αναφοράς πάντως, το γεγονός ότι ο Ναδάλ όταν σέρβιρε, κατάφερε να περιορίσει αφάνταστα την πίεση του 21χρονου πρωταθλητή μας. Ο Τσιτσιπάς δεν έφτασε ποτέ σε μπρέικ πόιντ, δείγμα και της τεράστιας αυτοσυγκέντρωσης του Ισπανού στον αγώνα.

Αντιθέτως, ο Ράφα εκμεταλλεύτηκε 2/9 ευκαιρίες για μπρέικ που βρέθηκαν στο διάβα του και με ένα μπρέικ σε κάθε σετ που κέρδισε, πανηγύρισε τη σπουδαία αυτή νίκη.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τρίωρη μάχη δεν θα “στερέψει” τον Στέφανο από δυνάμεις, ενόψει και της επόμενης αναμέτρησης που θα δώσει στο Λονδίνο, για τα ημιτελικά, κόντρα είτε στον Ρότζερ Φέντερερ, είτε στον Ντομινίκ Τιμ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού αγώνα, οι δυο τενίστες κέρδισαν πάνω από 100 πόντους ο καθένας, δείγμα της σπουδαίας μαχητικότητας αμφότερων. Με 109 πόντους τελείωσε το ματς ο Ράφα και με 101 ο Στεφ.

Και οι δυο σέρβιραν με 66% επιτυχία στο 1ο σερβίς, με τον Ναδάλ όμως να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός σε αυτό, έχοντας 52/61 κερδισμένους πόντους, έναντι 58/77 του Έλληνα αθλητή.

Με 35 Winners τελείωσε ο Ναδάλ και με 29 ο Τσιτσιπάς, ενώ 32 αβίαστα λάθη έκανε ο Ράφα και 27 ο Στέφανος.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΣΤΑ ΘΡΙΛΕΡ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο “ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα