Με τον αέρα του Νο1 για τα ημιτελικά

Τελευταία ημέρα των ομίλων σήμερα στο ATP Finals και ξεχωρίζει η μάχη του Ράφαελ Ναδάλ με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ποιος θα ακολουθήσει τον Στέφανο στα ημιτελικά;

Ναδάλ, Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ, διατηρούν πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals και η τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, αναμένεται συναρπαστική.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και ο Μεντβέντεφ που έχει δύο ήττες, μπορεί να προκριθεί!

Ο υπερασπιστής του τίτλου, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, βρίσκεται

σε λίγο καλύτερη μοιρα από τους άλλους δύο, αφού με νίκη επί του Μεντβέντεφ στο βραδινό ματς επί του Ρώσου, θα συνοδεύσει τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά ως 2ος του ομίλου και θα αντιμετωπίσει τον Τιμ.

Για να προκριθεί ο Ναδάλ, θα χρειαστεί να κερδίσει οπωσδήποτε τον Στέφανο και θα ελπίζει σε νίκη του Μεντβέντεφ επί του Ζβέρεφ. Σε αυτή την περίπτωση ο Ισπανός θα προκριθεί ως πρώτος και θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του Λονδίνου.

Στις 16:00GR-COSMOTE SPORT 6HD, λοιπόν, Ναδάλ και Τσιτσιπάς θα αναμετρηθούν για 6η φορά στην καριέρα τους, με τον Ισπανό να προηγείται 4-1 αλλά να υπολογίζει πολύ στις δυνατότητες του αντιπάλου του.

“Είναι σπουδαίος παίκτης, με πολλή ενέργεια, νέος και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Οπότε θα είναι πολύ δύσκολο. Ξέρω ότι πρέπει να κερδίσω. Ελπίζω να είμαι έτοιμος γι’αυτο το ματς” είπε ο Ράφα που δεν έχει χάσει ποτέ από τον Στέφανο σε hard court αναμέτρηση (2-0).

Ο 33χρονος Ισπανός, μετά τη νίκη του Φέντερερ επί του Τζόκοβιτς και τον αποκλεισμό του Σέρβου από τη συνέχεια, εξασφάλισε το year-end No1 της παγκόσμιας κατάταξης που ήταν ο μεγάλος του στόχος στο κλείσιμο της σεζόν και πλέον θα χρειαστεί να παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο ATP Finals, για να κερδίσει τον Τσιτσιπά.

Ο 21χρονος Αθηναίος, εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, με δύο straight sets νίκες επί των Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και οι πιθανότητες τον θέλουν να τερματίζει πρώτος στο group Andre Agassi, παίζοντας με τον Φέντερερ στα ημιτελικά του Σαββάτου (16:00GR).

“Ξέρω ότι είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Το παιχνίδι έχει περισσότερη σημασία γι’αυτόν γιατί προσπαθεί να προκριθεί. Θα δώσω τα πάντα. Θα δώσω τη ψυχή μου για τη νίκη και θα είναι μια καλή δοκιμασία για να προετοιμαστώ για τα πιο δύσκολα ματς σε ημιτελικά και ελπίζω στον τελικό” είπε ο Τσιτσιπάς.

Στο βραδινό παιχνίδι (22:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα προσπαθήσει για τη νίκη, με οποιοδήποτε σκορ για να ακολουθήσει τον Τσιτσιπά στην 4αδα.

Ο υπερασπιστής του τίτλου, αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα έχει εξίσου ισχυρό κίνητρο προκειμένου να μην ολοκληρώσει χωρίς νίκη την πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Αν ο Ναδάλ κερδίσει τον Τσιτσιπά το απόγευμα, ο Μεντβέντεφ θα γνωρίζει πως δεν μπορεί να προκριθεί και ενδεχομένως θα παρουσιαστεί αδιάφορος το βράδυ.

Αν κερδίσει ο Τσιτσιπάς, τότε ο Μεντβέντεφ θα χρειαστεί νίκη με 2-0 σετ για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Αυτά είναι τα σενάρια πρόκρισης από το γκρουπ Andre Agassi

Παρασκευή 15/11: 3η αγωνιστική Andre Agassi
16:00GR Rafael Nadal (Spain) vs Stefanos Tsitsipas (Greece)
22:00GR Alexander Zverev (Germany) vs Daniil Medvedev (Russia)

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Με τον αέρα του Νο1 για τα ημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα