Σε Ελληνική ώρα ο Κυριακάτικος τελικός Σάκκαρη-Σφιόντεκ

Από σήμερα γνωρίζουμε την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος γυναικείος τελικός του BNP Paribas Open την Κυριακή, όπου θα αναμετρηθούν οι Μαρία Σάκκαρη και Ίγκα Σφιόντεκ.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 20:00GR και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ο τελικός των ανδρών, φιλοξενώντας τους νικητές των ζευγαριών Αλκαράθ-Σίνερ και Μεντβέντεφ-Πολ.

H Σάκκαρη πέτυχε σπουδαία νίκη στα ημιτελικά της Παρασκευής κόντρα στο Νο3 του κόσμου και κάτοχο του US Open,

Κόκο Γκοφ ενώ η Σφιόντεκ έκανε περίπατο απέναντι στην Μάρτα Κόστιγιουκ στον πρώτο ημιτελικό του BNP Paribas Open.

Σάκκαρη και Σφιόντεκ θα συναντηθούν για 6η φορά στην καριέρα τους, με την 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να έχει θετική προϊστορία απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία είχε κερδίσει την 22χρονη Πολωνή στα τρία πρώτα ραντεβού τους, όλα στη σεζόν 2021 (Roland Garros, Οστράβα, WTA Finals) ενώ η Σφιόντεκ έχει φύγει νικήτρια από τις δύο τελευταίες τους συναντήσεις το 2022 σε Ντόχα και Indian Wells (πάλι στον τελικό).

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο, συνδέει τις δύο τενίστριες και έχει να κάνει με τις νίκες που έχουν σημειώσει κόντρα σε Top10 αντιπάλους. Η επικράτηση της Σάκκαρη επί της Κόκο Γκοφ στον συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής στο Indian Wells, ήταν η 20η νίκη κόντρα σε Top10 αντίπαλο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μόνο η Ίγκα Σφιόντεκ έχει περισσότερες νίκες την τελευταία 5ετια κόντρα σε αντιπάλους της πρώτης 10αδας (35).

2022 championship rematch uploading @iga_swiatek battles @mariasakkari on Sunday!#IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/hDZy1ktgBq

BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 16, 2024

WTA BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-10h)

The post Σε Ελληνική ώρα ο Κυριακάτικος τελικός Σάκκαρη-Σφιόντεκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα