Νισικόρι από τα παλιά, “πέταξε” για τους “8”

18:46 3/3/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Κέι Νισικόρι με μια άκρως πειστική εμφάνιση κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ, για να προκριθεί στα προημιτελικά του ABN Amro Tournament, στο Ρότερνταμ.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και από πλευράς ποιότητας, αλλά και εξέλιξης, ο 31χρονος Ιάπωνας σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες παιχνιδιού, κέρδισε με 6-3, 2-6, 7-5, το Νο23 του πλανήτη.

Ο Νισικόρι έδειξε από το πρώτο

σετ ότι θέλει να είναι ο κυρίαρχος μέσα στο court, παίζοντας επιθετικό τένις και βάζοντας “δύσκολα” στον αντίπαλο του, τον οποίο έφερε στα όρια του.

Ο Ιάπωνας έχοντας εξαιρετικά ποσοστά κερδισμένων πόντων στο 2ο σερβίς του (9/11, 82%) και αρκετά καλές επιστροφές στα σερβίς του αντιπάλου του (11/29) πήρε το εναρκτήριο σετ με 6-3, βάζοντας τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Τα πράγματα άλλαξαν αρκετά στο 2ο σετ, αφού ο Ντε Μινόρ, δεν αρκέστηκε στο να περνάει τη μπάλα και να αφήνει τον έλεγχο του ρυθμού στον “σαμουράι”, επιλέγοντας να παίξει κυριαρχικό τένις.

Αυτό άλλαξε και τα δεδομένα του αγώνα, αφού ο 22χρονος Αυστραλός πίεσε τον Νισικόρι και κατάφερε να τον δυσκολέψει πάρα πολύ στις επιστροφές του.

Το 100% (10/10) κερδισμένων πόντων πίσω από το 1ο σερβίς του, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές επιστροφές στα δεύτερα σερβίς του Ιάπωνα (5/7, 71%) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Νο23 στον κόσμο, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Εκεί, ο Νισικόρι μπήκε πάρα πολύ δυνατά και κάνοντας μπρέικ από το πρώτο κιόλας σέρβις game του αντιπάλου του, πήρε το πάνω χέρι για την κατάκτηση της νίκης.

Τα πράγματα κυλούσαν ιδανικά για τον 31χρονο, ο οποίος βρισκόταν στο 5-3 και σέρβιρε για το ματς.

Ο Ντε Μινόρ, ως μεγάλος μαχητής που είναι όμως, δεν τα παράτησε και παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα match point, όχι μόνο το έσβησε, αλλά έκανε και το μπρέικ που έψαχνε στη συνέχεια (5-4).

Ο Ιάπωνας, παρά το αρχικό “σοκ”, το οποίο ένιωσε χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο σερβίς του, τελείωσε τη δουλειά λίγο πριν οδηγηθεί το παιχνίδι στο tie break.

Κάνοντας, ένα εντυπωσιακό return game στο σερβίς του Αυστραλού, ο Κέι Νισικόρι έκανε το μπρέικ στο πλέον καθοριστικό σημείο και πήρε τη σπουδαία νίκη με 7-5 στο 3ο σετ, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ATP 500 τουρνουά, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

Εκεί, περιμένει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Μπόρνα Τσόριτς και τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, μετά και τη νίκη-έκπληξη του δευτέρου, κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

ROTTERDAM OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Νισικόρι από τα παλιά, “πέταξε” για τους “8” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα