Ρόιγκ: “Ο Τσιτσιπάς μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο το ’20”

Ο προπονητής του Ράφαελ Ναδάλ, Φρανσίσκο Ρόιγκ, πιστεύει ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί κερδίσει Major την επόμενη χρονιά

Τον δικό μας, Στέφανο Τσιτσιπά, έχει ξεχωρίσει ο Φρανσίσκο Ρόιγκ που είναι για πολλά χρόνια στο πλευρό του Ράφαελ Ναδάλ και πραγματοποιεί πολλά ταξίδια ανά το χρόνο, δίπλα στον Ισπανό Θρύλο.

Ο προπονητής του Ράφα, μιλώντας στο Tennis World USA,

ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι κάποιο μέλος της νέας γενιάς τενιστών, μπορεί να κατακτήσει Grand Slam τίτλο το 2020 και η απάντησή του ήταν η εξής: “Ακόμα παραμένει δύσκολο, με την ύπαρξη των Big 3. Αυτός, όμως που παρουσίασε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο τένις του αυτή τη χρονιά, ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Οπότε, ο Έλληνας θα μπορούσε να κάνει κάτι μεγάλο”

“Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έπαιξε επίσης πολύ καλά, όμως το 2020 θα είναι δύσκολη χρονιά γι’αυτόν γιατί όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν. Θα δυσκολευτεί πολύ στο χώμα και στο γρασίδι”

Όσον αφορά για το πόσα χρόνια μπορεί ακόμα να παίζει ο Ράφαελ Ναδάλ, ο Ρόιγκ τόνισε: “Είναι αδύνατο να ξέρω αλλά πιστεύω 2-3 χρόνια ακόμη. Πλέον προπονείται λιγότερες ώρες, όμως η έντασή του στο court είναι μεγαλύτερη από ποτέ”.

Τέλος, ο Ισπανός προπονητής μίλησε και για τα πλάνα του Ναδάλ, το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι εδώ και καιρό παίζει με πόνους στο αριστερό χέρι.

“Το Davis Cup ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα. Έπαιξε πολλά ματς και ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το σώμα του κράτησε. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στο αριστερό χέρι. Τώρα θα ξεκουραστεί γιατί δεν μπορούσε να χτυπήσει κάποια forehands όπως θα ήθελε. Αυτές τις μέρες κάνει μια θεραπεία. Τον επόμενο μήνα θα παίξει στο exhibition τουρνουά στο Αμπού Ντάμπι και στις 28 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει στην Αυστραλία” είπε ο Ρόιγκ.

The post Ρόιγκ: “Ο Τσιτσιπάς μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο το ’20” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα