Πρώτο βήμα για ταμπλό ο Οζέρ-Αλιασιμέ

Ο 18χρονος Καναδός προκρίθηκε στο 2ο προκριματικό γύρο του Αμερικανικού Όπεν και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια

Το παιδί θαύμα του Καναδέζικου τένις, Φελίξ Οζέρ-Αλιασιμέ, ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των προκριματικών αγώνων στη Νέα Υόρκη.

Ο χαρισματικός τενίστας που βρίσκεται στο career high Νο116 της παγκόσμιας κατάταξης και πιθανότατα αυτό είναι το τελευταίο Grand Slam που θα χρειαστεί να δώσει προκριματικούς

αγώνες, επικράτησε 7-5, 6-3 του Ολλανδού, Ταλόν Γκρικσπουρ και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια για την πρώτη του παρουσία σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά.

Ο Γκρικσπουρ είχε 0/40 στο 5-5 game του εναρκτήριου σετ, όμως ο Καναδός έβγαλε τέσσερις συνεχόμενους άσους για να κρατήσει το σερβίς του και να πετύχει το χρυσό break στο επόμενο game.

“Θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη. Έβγαλα τέσσερις άσους στη σειρά κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά. Απλά προσπάθησα να σερβίρω όσο καλύτερα μπορούσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Καναδούς που ήρθαν να με υποστηρίξουν” είπε ο Οζέρ-Αλιασιμέ αμέσως μετά.

Το 2016, ο Οζέρ-Αλιασιμέ είχε κατακτήσει τον τίτλο στο US Open των juniors, κερδίζοντας τους Τσιτσιπά και Κετσμάνοβιτς σε ημιτελικά και τελικό αντίστοιχα, παρ’ότι είναι μικρότερος κατά δύο χρόνια από τον Στέφανο και ένα από τον Σέρβο.

Στο 2ο προκριματικό γύρο, ο Καναδός θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Αμερικανό, Κρίστοφερ Εουμπανκς, Νο235 στον κόσμο.

Στον αντίποδα, ο γερόλυκος των γηπέδων Ίβο Κάρλοβιτς, πήρε επίσης το εισιτήριο για το 2ο γύρο του προκριματικού ταμπλό, με νίκη 6-3, 7-6(7) επί του Ίλια Μαρτσένκο ενώ ο επίσης βετεράνος, Τόμι Ρομπρέδο επικράτησε 7-5, 6-4 του Χένρι Λάακσονεν.

US OPEN MEN’S QUAL DRAW | OOP (-7h)

The post Πρώτο βήμα για ταμπλό ο Οζέρ-Αλιασιμέ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα