Πρόεδρος ITF: “Δεν θα τιμωρήσουμε ένα δις ανθρώπους”

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Ντέβιντ Χ άγκερτι ξεκαθάρισε με δηλώσεις του την Κυριακή (5/12), ότι η ITF δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της WTA και δεν θα μποϊκοτάρει την Κίνα για την υπόθεση της Σουάι Πενγκ.

Η WTA ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα όλα τα τουρνουά στην Κίνα εν μέσω “σοβαρών αμφιβολιών” από τον πρόεδρό της, Στιβ Σάιμον, για την ασφάλεια της Κινέζας τενίστριας, η οποία στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου είχε

κατηγορήσει κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος για σεξουαλική επίθεση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να κοστίσει  πάνω από ένα δις δολάρια, ωστόσο είχε την πλήρη υποστήριξη του Δ.Σ της Ένωσης.

“Ως κυβερνών σώμα του τένις, στηρίζουμε όλα τα δικαιώματα των γυναικών”, είπε ο Χάγκερτι στο BBC. Οι ισχυρισμοί της Πενγκ πρέπει να εξεταστούν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση.”

“Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η ITF είναι το όργανο διοίκησης του αθλήματος παγκοσμίως κι ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι είναι η ανάπτυξη της βάσης.”

“Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε ένα δις ανθρώπους, επομένως θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις, που αφορούν τους νέους, στην Κίνα, αλλά και τις εκδηλώσεις μας για την 3η ηλικία.”

Την περασμένη Τετάρτη (2/12) η ITF είχε αναρτήσει μια λιτή ανακοίνωση τονίζοντας: “Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ως κυβερνών σώμα του τένις στηρίζει τα δικαιώματα όλων των γυναικών. Πρωταρχική μας ανησυχία είναι η υγεία της Σουάι Πενγκ. Οι κατηγορίες πρέπει να ερευνηθούν. Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται τόσο δημόσια, όσο και στο παρασκήνιο.”

The ITF, as the governing body of tennis, stands in support of all women’s rights.

Full statement: pic.twitter.com/GOGuOeyOyI

ITF (@ITFTennis) December 2, 2021

Μετά από την ATP, η οποία στάθηκε για μια ακόμη φορά σε απλές ανακοινώσεις, έτσι και η ITF δεν δείχνει καμία απολύτως διάθεση να πιέσει τους Κινέζους στην υπόθεση Πενγκ, η οποία συνεχίζει να απασχολεί και να προβληματίζει την παγκόσμια κοινότητα του τένις και όχι μόνο.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Πρόεδρος ITF: “Δεν θα τιμωρήσουμε ένα δις ανθρώπους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα