ATP Cup: Στον “αέρα” οι συμμετοχές – Αναβλήθηκε η κλήρωση

Οι αμφίβολες συμμετοχές σημαντικών ονομάτων, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το πρώτο σημαντικό τουρνουά της νέας σεζόν, προβληματίζουν τους διοργανωτές. 

Ήδη οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα αγωνιστούν στο ATP Cup, κάτι που μπορεί στην Ισπανία. να μην κόστισε, δεν συνέβη το ίδιο όμως και στην Ελβετία η οποία με την απόσυρση του 40χρονου Ελβετού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση της Σερβίας, αν φυσικά ο Νόβακ

Τζόκοβιτς αποφασίσει να μην αγωνιστεί. Ο Σέρβος, μετά από τον αποκλεισμό από την Κροατία, τόνισε ότι θα ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του για το αν θα ταξιδέψει ή όχι στην Αυστραλία τόσο φυσικά για το ATP Cup, όσο και για το Australian Open.

Μέχρι τότε αυτή που περιμένουν στο…ακουστικό είναι οι ΗΠΑ, που θα πάρουν τη θέση των Σέρβων σε περίπτωση που ο Νο1 του κόσμου δεν συμμετάσχει. 

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη Νορβηγία με τον Κάσπερ Ρουντ να δηλώνει ότι το 2021 ήταν μια πιεστική και κουραστική χρονιά και θέλει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Αν δεν αγωνιστεί ο Ρουντ τότε η Νορβηγία αυτομάτως θα βρεθεί εκτός τουρνουά, καθώς ο Νο2 Νορβηγός είναι ο Βίκτωρ Ντουράσοβιτς που βρίσκεται στο Νο3398 του κόσμου. 

Εκτός από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με την Ελλάδα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ξεκινάει την προετοιμασία του στα μέσα του Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι, αλλά κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται μετά από την επέμβαση στον αγκώνα, που έκανε πριν από περίπου 10 ημέρες στην Ελβετία.

Οι διοργανωτές έχουν “κλειδώσει” από την περασμένη Τετάρτη τις συμμετοχές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές (αν χρειαστεί), ωστόσο ανέβαλε την κλήρωση που ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο (4/12), ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (7/12).

Το ATP Cup θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-9 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Cup: Στον “αέρα” οι συμμετοχές – Αναβλήθηκε η κλήρωση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα