Πρεμιέρα για τα μεγάλα αστέρια του Άμπου Ντάμπι την Πέμπτη!

19:40 6/1/2021 - Πηγή: Tennis24
Τα πολύ “βαριά ονόματα” του πρώτου τουρνουά της σεζόν 2021 για το γυναικείο τένις μπαίνουν στην αγωνιστική μάχη την Πέμπτη σε ένα “γεμάτο” και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα!

Ώρα για μεγάλες μάχες!

Το βασικό ταμπλό του πολύ δυνατού τουρνουά WTA 500 στο Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε την Τετάρτη με την αψεγάδιαστη πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν τα κατάφεραν, δυστυχώς, να μπουν στο βασικό ταμπλό, αλλά μεγάλα ονόματα του γυναικείου τένις

θα δώσουν το πρώτο αγωνιστικό τους “δείγμα” την Πέμπτη στα Εμιράτα.

Με πρώτη και καλύτερη τη No4 τενίστρια στον κόσμο, Σοφία Κένιν, τη νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν και φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός το 2020, που θέλει να συνεχίσει την αλματώδη ανάπτυξη που έχει καταφέρει τα δύο τελευταία χρόνια στο τουρ.

Η 23χρονη Αμερικανίδα και ένα βασικό φαβορί για τον τίτλο στα Εμιράτα θα παίξει κόντρα στην Κινέζα Ζαοχουάν Γιανγκ (Νο789) η οποία και απέκλεισε με τρομερή εμφάνιση την Δέσποινα Παπαμιχαήλ στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (11:00 GR).

Λίγο νωρίτερα, η περσινή νικήτρια στη Ντόχα, Αρίνα Σαμπαλένκα έχει επικίνδυνη πρεμιέρα κόντρα στην Πολόνα Χέρτσογκ που έχει πετύχει κατά καιρούς σημαντικές νίκες κατά ανώτερων, θεωρητικά, αντιπάλων στο τουρ (09:30 GR).

Eπικίνδυνη πρεμιέρα έχει και η συμπαίκτρια της Σαμπαλένκα στα διπλά, Ελίζ Μέρτενς που θα παίξει κόντρα στην πολύπειρη και ποιοτική Αλιζέ Κορνέ (11:00 GR) πριν πάμε στο blockbuster ματς της μέρας που είναι η αναμέτρηση της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με την Κριστίνα Μλαντένοβιτς (12:30 GR)!

Oι δύο τενίστριες έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους την τελευταία τριετία με την Μλαντένοβιτς να έχει πέσει αρκετά στην κατάταξη (Νο50) αλλά έχει κερδίσει δύο φορές την Μουγκουρούθα στη χωμάτινη επιφάνεια με την “Μουγκού” να κερδίζει τη Γαλλίδα στη μοναδική φορά που έπαιξαν σε σκληρή επιφάνεια, στο Μοντερέι το 2019 όταν και κατέκτησε τον τίτλο.

Aντίπαλο για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, θα μάθει και η Μαρία Σάκκαρη καθώς η 16χρονη Κόρι Γκοφ θα παίξει κόντρα στην Νορβηγίδα Ουλρίκε Έικερι (12:30 GR) και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη με την, απογοητευτική το 2020, Καρολίνα Πλίσκοβα να πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση κόντρα στο υπολογίσιμο εμπόδιο της Σοριάνα Κιρστέα (14:00 GR).

Τέλος, το πρόγραμμα κλείνει η Ελίνα Σβιτολίνα κόντρα στην Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα στις 15:30 GR.

ABU DHABI WTA DRAW – OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Πρεμιέρα για τα μεγάλα αστέρια του Άμπου Ντάμπι την Πέμπτη! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα