Η Σβιτολίνα προσέλαβε mental coach

15:20 6/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Ελίνα Σβιτολίνα, γνωρίζοντας το πως έχουν αλλάξει τα πράγματα και με τις συνεχόμενες αλλαγές που έγιναν και στο χώρο του τένις, λόγω πανδημίας, αποφάσισε να προσλάβει μια προπονήτρια αποκλειστικά για το κομμάτι της ψυχολογίας.

Η 26χρονη Ουκρανή, ολοκλήρωσε τη περυσινή χρονιά κερδίζοντας έναν τίτλο στο Στρασβούργο και φτάνοντας παράλληλα στα προημιτελικά της Ρώμης και του Roland Garros. Όλα αυτά της εξασφάλισαν τη θέση Νο.5 στη παγκόσμια κατάταξη και πλέον με τη νέα

σεζόν μπροστά της θέλει να πάει για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Σε μια δύσκολη περίοδο για όλους τους τενίστες, η Σβιτολίνα εστίασε στο κομμάτι της ψυχολογίας και το πόσο δύσκολο είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και δυνατός.

”Τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα και περίεργα για τον καθένα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνεις δυνατός και φρέσκος. Είναι διαφορετική έννοια της πίεσης τώρα. Σκεφτόμουν από το 2019 να προσλάβω έναν mental coach για να εστιάσω στο θέμα της ψυχολογίας.

”Η ζωή δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από το τένις, πρέπει να έχω τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου. Αυτή τη στιγμή θέλω να μοιράζομαι κάποιες στιγμές μου με την mental coach, μικρά και μεγάλα μυστικά που τριγυρνάνε το μυαλό μου.

”Όταν άρχισα να δουλεύω μαζί της με «ξεκλείδωσε», με βοήθησε πολύ, ήταν ο σωστός άνθρωπος τη σωστή στιγμή, είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους.

Η Ελίνα Σβιτολίνα είναι πλέον έτοιμη για τη νέα σεζόν, αφού έχει μπροστά της τη πρόκληση του Abu Dhabi. Στο πρώτο της αγώνα θα τεθεί με την Τζέσικα Πεγκούλα.

”Είναι πολύ καλή παίκτρια η Τζέσικα, της αρέσει να παίζει επιθετικά και κυριαρχικά, θα πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι.

”Εξάλλου τα πρώτα παιχνίδια σε τέτοια τουρνουά και ειδικά μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής, είναι πάντοτε δύσκολα,” τόνισε η Σβιτολίνα.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Η Σβιτολίνα προσέλαβε mental coach appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα