Πως θα επιβιώσει το τένις μετά τo Big-3 ;

Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς. Βάλτε τους με όποια σειρά θέλετε.

Οι τρεις κορυφαίοι τενίστες όλων των εποχών, βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, με την κουβέντα γύρω από το μέλλον του αθλήματος, να έρχεται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο. Πως θα μπορέσει να επιβιώσει το τένις, μετά το Big-3 ;

Οι απαντήσεις, πολλές, αλλά ταυτόχρονα… αινιγματικές, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί, που πιστεύουν ότι το τένις θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα, όταν το πλήρωμα του χρόνου φτάσει και οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, αποσυρθούν από το Tour.

Δεν είναι και μικρό πράγμα βέβαια.

Τρεις άνθρωποι. Τρεις θρύλοι βασικά. Που έχουν κατακτήσει από 20 Grand Slams τίτλους και βρίσκονται σε -σχεδόν- όλες τις σπουδαίες στατιστικές κατηγορίες, στην κορυφή.

Μπορούν, οι Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Τσιτσιπάς, Αλκαράθ, Σίνερ και πολλοί ακόμη, που βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο, να καλύψουν το κενό που θα αφήσουν οι τρεις τιτάνες του αθλήματος ;

Αν και δεν μπορούμε να μιλάμε απόλυτα, πιθανότατα, κανείς εκ των παραπάνω, δεν θα φτάσει σε επίπεδο κάποιου εκ των τριών. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι και λόγια του αέρα και σε 15 χρόνια από τώρα να μιλάμε για τον νέο… GOAT, που μπορεί να έρθει στο προσκήνιο.

Το τένις μετά το Big-3, δεν θα είναι το ίδιο. Αδιαμφισβήτητα. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν θα επιβιώσει.

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό και από το 2021, ξεκινήσαμε να απολαμβάνουμε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη ένταση, τη νέα γενιά, που μπορεί να μην είναι εξίσου φοβερή με την προηγούμενη, αλλά έχει να δώσει κι αυτήν. Πολλά μάλιστα.

The post Πως θα επιβιώσει το τένις μετά τo Big-3 ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Big-3,