Θετικός στον Covid-19 ο Αλκαράθ – Πλήγμα για την Ισπανία

Ο Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια βρέθηκε θετικός στον Covid-19, λίγες ώρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της εθνικής Ισπανίας στους τελικούς του Davis Cup.

Ο 18χρονος Ισπανός απομονώθηκε κατευθείαν και θα περάσει την 10ήμερη καραντίνα του στη Μαδρίτη, την ώρα που η εθνική της χώρας του θα στερηθεί των υπηρεσιών του, στην προσπάθεια που θα κάνει για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη διοργάνωση.

Με αυτό τον άδοξο τρόπο, δόθηκε τέλος στη φετινή, τρομερή σεζόν του Αλκαράθ. Ο νεαρός Ισπανός μέτρησε

32 νίκες στο Tour της ΑΤΡ, στα 49 ματς που έδωσε από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Κατέκτησε έναν τίτλο, στο 250άρι τουρνουά του Ούμαγκ (χώμα), ενώ από το Νο141 του κόσμου, στο οποίο ξεκίνησε το 2021, είδε τον εαυτό του να αναρριχάται στο Νο32, όπου και έκλεισε τη σεζόν.

Αντικαταστάτης του Αλκαράθ στους τελικούς του Davis Cup, είναι ο 24χρονος Πέδρο Μαρτίνεθ (Νο60). Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι πριν μερικές ημέρες, νοκ-άουτ από την εθνική Ισπανίας τέθηκε και ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, λόγω τραυματισμού.

Η Ισπανία θα κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας το Εκουαδόρ, το απόγευμα της Παρασκευής, στις 17:00GR. Η Ρωσία είναι η άλλη ομάδα του ομίλου και έχει ρεπό στην 1η αγωνιστική.

DAVIS CUP FINALS DRAW | SCHEDULE | TEAMS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Θετικός στον Covid-19 ο Αλκαράθ – Πλήγμα για την Ισπανία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα