Βιλάντερ: Πολύ δύσκολη η επιστροφή του Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα έχει κλείσει σχεδόν τα 41 του χρόνια, όταν επιστρέψει στο ATP Tour το επόμενο Καλοκαίρι καθώς και ο ίδιος πρόσφατα παραδέχθηκε ότι πολύ δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί στο Wimbledon 2022.

Ο Βασιλιάς του αθλήματος, μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Wimbledon

2021 από τον Χούμπερτ Χουρκάτς, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Αμερικανικό Όπεν και υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο.

Σύμφωνα με τον 40χρονο Ελβετό, η αποθεραπεία θα πάρει περισσότερο χρόνο απ’ότι υπολόγιζε αρχικά, ωστόσο παραμένει η μεγάλη διάθεσή του να επιστρέψει και να ολοκληρώσει την καριέρα του μέσα στο γήπεδο.

Ο Ματς Βιλάντερ, αναλυτής του Eurosport, μίλησε για την επιστροφή του μαέστρου στο tour και επεσήμανε τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο άλλοτε κορυφαίος του κόσμου.

“Πιστεύω ότι είναι εφικτό να επιστρέψει. Προφανώς και ο ίδιος το πιστεύει πολύ. Δεν κουράζεται και ξέρει τι του λέει το σώμα του, όμως γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο πλέον σε αυτή την ηλικία.

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι η νέα γενιά και οι τενίστες όπως ο Ζβέρεφ ή ο Μεντβέντεφ που πλέον παίζουν σπουδαίο τένις. Ο Ρότζερ έχει το σερβίς του σαν μεγάλο όπλο αλλά πλέον ο Ζβέρεφ και ο Μεντβέντεφ σερβίρουν επίσης σπουδαία. Πιστεύω ότι θα είναι μια δύσκολη προσαρμογή στην τωρινή πραγματικότητα για τον Ρότζερ” σχολίασε ο Βιλάντερ.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον 20 φορές πρωταθλητή σε Grand Slam, ο Βιλάντερ δεν είναι τόσο αισιόδοξος ότι ο Φέντερερ μπορεί να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους.

“Δεν πιστεύω ότι ο Ρότζερ θα παίξει πολλά παιχνίδια στο tour. Πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει, ίσως όχι ένα Grand Slam, ίσως όχι έναν τελικό αλλά 3-4 παιχνίδια. Πιστεύω ότι αξίζει να κάνει μια προσπάθεια να επιστρέψει. Είμαι βέβαιος ότι και ο ίδιος είναι περίεργος να δει τι μπορεί να κάνει στα 41. Το τι μπορεί να κάνει θα φανεί μόλις πατήσει στο court και παίζει 2-3 σετ με αντιπάλους όπως ο Ζβέρεφ ή ο Μεντβέντεφ”

The post Βιλάντερ: Πολύ δύσκολη η επιστροφή του Φέντερερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα