Πήρε… διπλό στο Παρίσι ο Μεντβέντεφ (vids)

Μέσα σε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ “απέδρασε” από το κεντρικό court του Bercy κερδίζοντας δύσκολα, με straight sets, την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Ούγκο Γκαστόν.

Ο Ρώσος απέχει πλέον δυο νίκες από την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Paris Masters ενώ έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του Year-End No1, παρά το γεγονός ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Μετά από μια ώρα και 43 λεπτά αγώνα, ο Μεντβέντεφ επικράτησε του 21χρονου Γάλλου με 7-6(7), 6-4, αφού

πρώτα… επιβίωσε στο εναρκτήριο set του αγώνα, όταν βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Weathering a French storm @DaniilMedwed digs DEEP to end Gaston’s Cinderella run in Paris – saving 3 set points in the first and prevailing 7-6(7) 6-4!#RolexParisMasters pic.twitter.com/RL4ezC6roQ

Tennis TV (@TennisTV) November 5, 2021

Πιο συγκεκριμένα, ο Νο2 του ταμπλό, είδε τον αντίπαλό του να σερβίρει για το set στο 4-5 και μάλιστα τον είδε να έχει στη διάθεσή του τρία συνεχόμενα set points, μιας και προηγήθηκε με 40-0. Κι όμως, δεν κατάφερε να “κλείσει” ποτέ το 1ο set!

Ο Γκαστόν έπαθε πρωτόγνωρο blackout και έχασε τους έξι από τους επόμενους επτά πόντους στο game, δέχθηκε break και λίγες στιγμές αργότερα απώλεσε το set στο κρίσιμο tie-break.

Επηρεασμένος από αυτή την εξέλιξη, ο Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης έμεινε πίσω με 4-0 στο 2ο set και παρά το γεγονός ότι πίεσε για να επιστρέψει (μείωσε σε 4-3 και έπειτα σε 5-4), δεν μπόρεσε να προβληματίσει περαιτέρω τον Μεντβέντεφ.

Medvedev going OFF @DaniilMedwed #RolexParisMasters pic.twitter.com/36SNIyxdQS

Tennis TV (@TennisTV) November 5, 2021

Ο Ρώσος πέτυχε την 8η συνεχόμενη νίκη του στο Masters του Παρισιού και δείχνει έτοιμος για την σπουδαία πρόκληση του Σαββάτου, οπότε και θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Όσον αφορά τον Γκαστόν, η φοβερή πορεία του μέχρι τα προημιτελικά στην Πόλη του Φωτός, του εξασφάλισε νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο67 του κόσμου, αφήνοντας πίσω του 36 θέσεις.

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πήρε… διπλό στο Παρίσι ο Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα