Τζόκοβιτς: “Τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν στο θέμα του εμβολιασμού”

Ο Νο1 του κόσμου μιλώντας, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, σε σερβικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στην “προπαγάνδα” των ΜΜΕ που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού ενόψει Australian Open.

Σε συνέντευξη Τύπου με Σέρβους δημοσιογράφους, ο Τζόκοβιτς επέκρινε τα ΜΜΕ

σχετικά με την απόφασή του να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι λίγους μήνες πριν από την έναρξη του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν στη Μελβούρνη. 

Ο Σέρβος θεωρεί ότι έχει δημιουργηθεί μια λάθος εντύπωση στο κοινό εξαιτίας των ΜΜΕ, τα οποία έχουν…παρασύρει τον κόσμο βάσει δικών του παλαιότερων δηλώσεων. 

“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει όλο και λιγότερη ελεύθερη δημοσιογραφία, αλλά και γενική ενημέρωση. Όλοι και περισσότεροι ελέγχονται από μια ή δύο πηγές, οπότε με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια προπαγάνδα που ταιριάζει στην ελίτ ή σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.”, δήλωσε ο Τζόκοβτις.

“Σίγουρα με επηρεάζει, αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει από το να υποστηρίζω πράγματα που νομίζω ότι είναι σωστά. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν διαβάζω εφημερίδες, είτε έντυπες, είτε από το διαδίκτυο.”

“Ωστόσο, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βλέπω διάφορες πληροφορίες που διαρρέουν. Δεν μπορώ να πω ότι δεν με επηρεάζει. Είμαι άνθρωπος και έχω συναισθήματα και φυσικά με νοιάζει.”

“Όσο με νοιάζει να εκπροσωπώ τις αληθινές αξίες και να παλεύω για το σωστό και την αλήθεια. Φυσικά και νοιάζομαι τι λένε οι άνθρωποι για μένα. Ξέρω ποιος είμαι και τι είμαι. Προσπαθώ να ζω τη ζωή μου σύμφωνά με το σωστό. Φυσικά και κάνω λάθη, αλλά η αδικία με επηρεάζει όπως και όταν διαδίδονται ψέματα.”

Ο Νο1 του κόσμου εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις συνέπειες που έχει κάποιος δημοφιλής αθλητής, με αφορμή μια έρευνα που αναφέρει ότι το τένις αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου. 

“Αυτή η προσοχή, αυτή η δημοφιλία μπορεί να δώσει πολύ καλά πράγματα, αλλά και οφέλη στην επαγγελματική και ιδιωτική ζωή ενός αθλητή, αλλά μπορεί να επιφέρει επιπλέον ψυχολογικές επιβαρύνσεις. Έχεις επιρροή στους νέους ανθρώπους που σε βλέπουν ως πρότυπο και θέλουν να γίνουν όπως εσύ.”

“Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μοιραστείς τις σκέψεις σου για θέματα που δεν σχετίζονται με το επάγγελμά σου. Προσπάθησα να κρατήσω αποστάσεις από αυτό, αλλά μερικές φορές όταν νιώθω ότι θα ήθελα να μοιραστώ κάτι τότε το κάνω.”

“Είμαι ένας άνθρωπος που εμμένει σε ορισμένες αρχές, αξίες ζωής, ανθρώπινα δικαιώματα στα οποία έχουν γίνει κατάχρηση στο παρελθόν.”

‘Στο θέμα του Australian Open, ο Τζόκοβιτς έχει δηλώσει ότι δεν θα αποκαλύψει αν αγωνιστεί ή όχι αν δεν υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση, ενώ παράλληλα ζήτησε μεγαλύτερη ενότητα από τους παίκτες. 

“Δεν σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου, αλλά όλους τους τενίστες. Είμαστε συνάδελφοι, κομμάτια ενός συνόλου θα έπρεπε να είμαστε πιο ενωμένοι όταν πρόκειται για σημαντικές καταστάσεις και συνθήκες, αλλά δυστυχώς αυτή η ενότητα δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια.”

“Έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα με την Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (PTPA), αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα. Η ενότητα μεταξύ των παικτών δεν είναι αυτή τη στιγμή στο απαιτούμενο επίπεδο. Αν ήταν θα αντιμετωπίζαμε τέτοιες καταστάσεις πολύ πιο εύκολα.”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει την πορεία του στο Παρίσι, με τον Σέρβο να αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τζόκοβιτς: “Τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν στο θέμα του εμβολιασμού” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα