Όταν ο Ράφα μπήκε στο Τop10 και δεν ξαναβγήκε ποτέ

Ένα σπάνιο ρεκόρ, δείγμα της τεράστιας ποιότητας και μακροημέρευσης αυτού του θρυλικού τενίστα, ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια!

Ήταν Απρίλιος του 2005, όταν ο έφηβος-θαύμα Ραφαέλ Ναδάλ, έκανε βδομάδα τη βδομάδα γνωστό τοις πάσι το όνομά του με τα τρομερά του κατορθώματα πριν καν συμπληρώσει 19 χρόνια ζωής!

Στο Μόντε Κάρλο εκείνης της σεζόν ήρθε ο πρώτος του Masters τίτλος που τον ανέβασε στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο, ο τίτλος του στη Βαρκελώνη μερικές μέρες μετά τον έστειλε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους δέκα κορυφαίους τενίστες στον κόσμο (Νο7)!

Νικώντας

τον Χουάν Κάρλος Φερέρο στον τελικό της διοργάνωσης τότε, ο γεμάτος αδρεναλίνη και απίστευτα ώριμος Ράφα, έμπαινε στο Τοπ10 και το πιο απίστευτο σε αυτήν την ιστορία είναι το γεγονός ότι έκτοτε δεν έχει φύγει ούτε για μια εβδομάδα από εκεί!

Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι αναγκάστηκε να λείψει για αρκετούς μήνες από το τουρ ελέω τραυματισμού, το επίτευγμα αυτό του Ναδάλ είναι απλά μυθικό…

Βρίσκεται αισίως στις 778 εβδομάδες συνεχούς παρουσίας στο Τοπ10 και είναι μια ανάσα από το να σπάσει το ρεκόρ σε αυτήν την κατηγορία που κατέχει ο Τζίμι Κόνορς με με 789 σερί εβδομάδες στο Τοπ10 από τον Αύγουστο του 1973 μέχρι τον Οκτώβρη του 1988.

Μυθικό ρεκόρ από έναν τενίστα-μύθο!

Κώστας Αϊτάκης

The post Όταν ο Ράφα μπήκε στο Τop10 και δεν ξαναβγήκε ποτέ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα