US Open: Μετακομίζει στην Καλιφόρνια ;

Νέα δεδομένα, πιθανώς, έχουμε για τη διεξαγωγή του φετινού US Open με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι διοργανωτές σκέφτονται σοβαρά τη μεταφορά της φετινής διοργάνωσης στην Καλιφόρνια!

Οι πρωτοφανείς καταστάσεις που ζούμε φέρνουν και πρωτοφανείς ιδέες σε όλους τους τομείς της ζωής μας και όσον αφορά στο φετινό “ταλαιπωρημένο” καλεντάρι του τουρ, έρχεται να προστεθεί μια νέα

προοπτική!

Το περιεχόμενο αυτής: να διεξαχθεί το φετινό US Open στις εγκαταστάσεις του Indian Wells στην Καλιφόρνια αντί φυσικά των εγκαταστάσεων του Flushing Meadows στη Νέα Υόρκη!

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Νέα Υόρκη όλες αυτές τις εβδομάδες και το γεγονός ότι το tennis venue του Flushing Meadows εκτελεί πλέον χρέη στέγασης και σίτισης άπορων Αμερικανών εν μέσω κορονοϊού, καθιστούν σχεδόν ανέφικτη τη διεξαγωγή του US Open εκεί σε τέσσερις μήνες από τώρα.

Αντίθετα, η προοπτική της μεταφοράς του στην Καλιφόρνια, σε μια σαφώς πιο “απομονωμένη” περιοχή αλλά με τρομερές εγκαταστάσεις (29 γήπεδα με σκληρή επιφάνεια, κεντρικό κορτ χωρητικότητας 16.000 θέσεων).

Οι διοργανωτές του US Open, διά στόματος του chief executive της USTA, Μάικ Ντόουζ, κατέστησαν σαφές ότι δεν προκρίνουν τη λύση των άδειων εξεδρών, συνεπώς, η λύση της μετάβασης στην Καλιφόρνια φαίνεται αυτή τη στιγμή η μοναδική ρεαλιστική για να δούμε φέτος το Αμερικανικό Όπεν.

“Ως το τελευταίο χρονικά Grand Slam της σεζόν, ο χρόνος είναι σίγουρα μαζί μας. Η φιλοδοξία μας είναι το τουρνουά να γίνει κανονικά. Ωστόσο, η πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία όλων των εμπλεκομένων. Έχουμε θέσει ένα χρονικό όριο μέχρι τον Ιούνιο για να πάρουμε οριστικές αποφάσεις”.

“Το να δούμε ένα US Open χωρίς φιλάθλους, αν και δεν αποκλείω τίποτα, μοιάζει αρκετά απίθανο στην παρούσα φάση. Δεν είναι στο πνεύμα αυτής της διοργάνωσης. Είμαστε φυσικά σε επικοινωνία με τους ειδικούς και ακούμε τις υποδείξεις τους” ανέφερε ο Ντόουζ.

Κώστας Αϊτάκης

The post US Open: Μετακομίζει στην Καλιφόρνια ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα