Οι γιοί του Τόνι Ναδάλ κέρδισαν τα πρώτα τους επαγγελματικά παιχνίδια

Ο Τόνι Ναδάλ “σύστησε” στον ανιψιό του Ραφαέλ Ναδάλ το τένις σε νεαρή ηλικία, του έμαθε πώς να παίζει, να σέβεται τον αντίπαλο και να δίνει το 100% του εαυτού του.

Μετά από κάθε αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, ο Τόνι έδειχνε στον Ράφα τη λίστα των προηγούμενων πρωταθλητών, εξηγώντας του ότι πολλοί δεν αγωνίζονται πλέον, καθώς δεν δούλευαν αρκετά σκληρά. Δίνοντας το 120% στο γήπεδο, ο Νο.2 του κόσμου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία μόλις 15 ετών και έφτασε στο top-200 της κατάταξης ATP στα τέλη του 2003. Το

2004, ο νεαρός Ισπανός κέρδισε το Νο.1 του κόσμου Ρότζερ Φέντερερ στο Μαϊάμι και κατέκτησε τον πρώτο του ATP τίτλο στο Σοπότ.

Ο Ναδάλ κέρδισε τον πρώτο του Major τίτλο και τέσσερα Masters 1000 το 2005, έγινε Νο.2 στον κόσμο και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ρότζερ Φέντερερ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Τόνι και ο Ράφα δημιούργησαν ένα τέλειο δίδυμο προπονητή-παίκτη που σήκωσε πολλά τρόπαια και κατέρριψε άπειρα ρεκόρ μέχρι το 2017. Εκείνη την χρονιά ο Τόνι αποφάσισε να “εγκαταλείψει” τον Ράφα, και να επιστρέψει στη Μαγιόρκα ως ηγετική μορφή της Ακαδημίας Ραφαέλ Ναδάλ.

Οι γιοι του Uncle Τόνι, Τόνι και Ζοάν εισέρχονται στον κόσμο του τένις, με τους δύο εφήβους να κερδίζουν wild card στην εκδήλωση ITF M15 αυτής της εβδομάδας στην Ακαδημία του Ναδάλ στο Μανακόρ. Στον πρώτο προκριματικό γύρο, ο Τόνι Ναδάλ νίκησε έναν έφηβο από το Λουξεμβούργο τον Λέναρτ Μέλζερ με 6-2, 6-2, ενώ η Ζοάν Ναδάλ επικράτησε του Ντένις Κλοκ με 6-2, 5-7, 10-8.

Toni Nadal Vives (2003), hijo de Toni y primo de Rafa, hará mañana su debut como profesional. Enfrentará al luxemburgués Lennart Melzer en la primera ronda de la qualy del M15 Manacor.

Su hermano Joan (2004), hizo su debut profesional hace unos días.

@rnadalacademy pic.twitter.com/2gBeaJcqeg

Ariel Fernandez (@AFD7L) January 9, 2021

Γιάννης Μαύρος 

The post Οι γιοί του Τόνι Ναδάλ κέρδισαν τα πρώτα τους επαγγελματικά παιχνίδια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα