Ο Μόγια θυμάται την πρώτη φορά με Ναδάλ – VIDEO

Κάρλος Μόγια και Ράφαελ Ναδάλ είναι πλέον συνεργάτες στην διάσημη ακαδημία του Ισπανού ταυρομάχου στη Μαγιόρκα, όμως πριν από πολλά χρόνια ήταν αντίπαλοι στο court.

Πριν 16 χρόνια, οι δύο καλοί φίλοι αναμετρήθηκαν στους “32” του Hamburg Masters 2003, με τον 16χρόνο, τότε, Ράφεαλ Ναδάλ να κερδίζει 7-5, 6-4 τον μέντορά του που βρισκόταν στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κυριαρχία του Ναδάλ συνεχίστηκε και στα επόμενα meetings με τον Μόγια καθώς σε σύνολο οχτώ αναμετρήσεων, ο αριστερόχειρας

άσος είχε ρεκόρ 6-2.

“Ποιος να μου το έλεγε, ότι μετά από 16 χρόνια από εκείνο το παιχνίδι, θα είμαι εδώ στην Rafael Nadal Tennis Academy και θα δουλεύω με τον Ράφα. Εκείνη την εποχή ήμασταν ανταγωνιστές, ήμασταν φίλοι, προπονούμασταν μαζί. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι ως αντίπαλοι. Σε εκείνο το ματς, ήμουν το φαβορί. Ήμουν στο Top 5 και ο Ράφα κοντά στο Νο70 (Νο84 για την ακρίβεια). Όμως, ήταν ήδη ένας τενίστας που φαινόταν σε τι μπορεί να εξελιχθεί” είπε ο Μόγια ο οποίος περιέγραψε και ένα αστείο περιστατικό όπου ο Ράφα πήγε και έκατσε στον πάγκο του, πριν την έναρξη του αγώνα.

Ακόμα και σαν έφηβος, ο Ναδάλ ήταν ταπεινός, ντροπαλός και με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλο. Μόλις κέρδισε τον Μόγια, απολογήθηκε στον συμπατριώτη του στο φιλέ.

“Όταν με κέρδισε, ήταν πολύ ντροπαλός. Μου είπε “λυπάμαι που κέρδισα” και του είπα “μην ανησυχείς”. Ήξερα ότι θα γίνει σπουδαίος παίκτης και επιβεβαίωσε όλες τις προσδοκίες τα επόμενα χρόνια”



The post Ο Μόγια θυμάται την πρώτη φορά με Ναδάλ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα