Ο μεγαλύτερος μαχητής ever ;

11:20 6/9/2019 - Πηγή: Tennis24
O Ματέο Μπερετίνι και ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν υποκλίνονται στη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα του Ράφαελ Ναδάλ

Τι κι αν έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, τι κι αν είναι κάτοχος σπουδαίων ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεραστούν… Ο Ράφαελ Ναδάλ παραμένει το ίδιο διψασμένος για μεγάλους τίτλους και η πορεία του στο Αμερικανικό Όπεν, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Στα 33 του χρόνια, ο Ισπανός Θρύλος διαψεύδει τους πάντες συνεχίζοντας να διεκδικεί με πολλές αξιώσεις Grand Slam τουρνουά και δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος να προσθέσει το

19ο Major στη συλλογή του και 4ο στη Νέα Υόρκη.

Ο επόμενος αντίπαλος του Ναδάλ στα ημιτελικά του US Open την Παρασκευή, Ματέο Μπερετίνι, δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει τον κορυφαίο μαχητή στην ιστορία του αθλήματος.

“Πιστεύω ότι είναι ο σπουδαιότερος μαχητής ever στο άθλημά μας. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει. Θαυμάζω πολύ τον τρόπο που στέκεται στο court. Η συμπεριφορά του αγγίζει την τελειότητα” είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος Ιταλός που θα κυνηγήσει ένα θαύμα απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό.

Μπορεί οι συνάδελφοί του να τον βλέπουν σαν μια ανίκητη πολεμική μηχανή, ωστόσο ο ίδιος παραμένει ταπεινός και προσγειωμένος. Όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί σε αυτή τη δήλωση του Μπερετίνι, ο Ράφα είπε: “Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για τον εαυτό μου. Δεν είναι ωραίο αυτό. Δεν είμαι ο μοναδικός σπουδαίος μαχητής στο τένις. Υπάρχουν πάρα πολλοί που παλεύουν εξίσου σκληρά”.

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν που γνώρισε την 8η ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ναδάλ στα προημιτελικά του US Open, ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Ναδάλ είναι ο σπουδαιότερος μαχητής όλων των εποχών στα courts.

“Έτσι πιστεύω. Είναι σαν ένα λιοντάρι στη μέση της ζούγκλας. Είναι μαχητής. Ξέρει πως να παίξει τους κρίσιμους πόντους, κάθε φορά. Τον έχω αντιμετωπίσει οχτώ φορές και σε κάθε κρίσιμο πόντο, έπαιξε καλύτερα από εμένα” τόνισε ο Αργεντινός.

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (01:00GR) τον Ματέο Μπερετίνι για την πρόκριση στον 5ο τελικό του στο US Open, όπου θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του στη Νέα Υόρκη και 19ο συνολικά Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Αν τα καταφέρει, θα βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 20 Grand Slams, στη μάχη των τριών για τον τίτλο του G.O.A.T.

The post Ο μεγαλύτερος μαχητής ever ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα