“Έκλεισε” ραντεβού με το 24ο – VIDEO

03:30 6/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Η Σερίνα Γουίλιαμς… εξολόθρευσε και την Ελίνα Σβιτόλινα, πανηγύρισε την έκτη σερί της νίκη στη Νέα Υόρκη και “σφράγισε” το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του φετινού Αμερικανικού Όπεν…

Μπορεί πέρυσι να μην κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια στο αγαπημένο της Major, όμως φέτος, είναι απόλυτα αποφασισμένη, να μην αφήσει καμία αντίπαλό της, να της στερήσει το 24ο Slam τρόπαιο από τη συλλογή της.

Στον 10ο

τελικό της καριέρας της στη Νέα Υόρκη προκρίθηκε η θρυλική Αμερικανίδα, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση την Ελίνα Σβιτόλινα, η οποία δεν μπόρεσε να της βάλει δύσκολα, ούτε στο ελάχιστο.

Η κυριαρχία της Γουίλιαμς στο Arthur Ashe, ήταν αδιαμφισβήτητη από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, και με το εμφατικό 6-3, 6-1 προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, που θα διεκδικήσει τον 24ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

Supreme Serena @serenawilliams will seek a 7th crown in New York after dispatching Svitolina 6-3, 6-1 in the semifinals…#USOpen pic.twitter.com/BDHaI0iKOb

US Open Tennis (@usopen) 6 Σεπτεμβρίου 2019

Σώζοντας και τα έξι μπρέικ πόιντς που δημιούργησε η Ουκρανή στο πρώτο σετ, η Σερίνα έγινε νωρίς-νωρίς το αφεντικό της αναμέτρησης, παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 και στη συνέχεια με 4-1 και 5-2.

Τελικά, έκλεισε το εναρκτήριο κομμάτι του ημιτελικού, χωρίς δυσκολία (6-3), εκμεταλλευόμενη 1/3 ευκαιρίες που της δημιουργήθηκαν για να “σπάσει” το σερβίς της Νο5 τενίστριας του πλανήτη.

Στο δεύτερο σετ, τα πράγματα απλουστεύτηκαν και πάλι από την αρχή. Η Σερίνα έχασε μόλις τρεις πόντους στο σερβίς της (12/15 κερδισμένοι) και είχε εξαιρετικά ποσοστά όταν υποδεχόταν τα σερβίς της Σβιτόλινα (3/5 μπρείκ πόιντς), για να φτάσει έτσι, άνετα στη νίκη.

Στον 33ο τελικό της σε Grand Slam θα αγωνιστεί το Σάββατο η 38χρονη Αμερικανίδα, με μοναδικό στόχο φυσικά, να φτάσει τον αριθμό ρεκόρ, των 24 τίτλων σε τέτοιες διοργανώσεις.

Η Σβιτόλινα από την πλευρά της, αν και δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες και κόντρα στη Σερίνα να δώσει μια μεγάλη μάχη για το εισιτήριο του τελικού, θα επιστρέψει στο No3 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA από την επόμενη εβδομάδα.

Αντίπαλος της Σερίνα Γουίλιαμς στον τελικό του Σαββάτου, η Μπιάνκα Αντρέσκου που κέρδισε 7-6(3), 7-5 την Μπελίντα Μπένσιτς στο 2ο ημιτελικό.

US OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Έκλεισε” ραντεβού με το 24ο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα