Ο Αλιασίμ… μιμήθηκε τον Ντελ Πότρο

19:24 6/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ με την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, σε ηλικία 21 ετών, έγινε ο νεαρότερος τενίστας που προκρίνεται σε back to back προημιτελικούς Major τουρνουά, μετά τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο το 2009.

Ο 21χρονος Καναδός, Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, απέκλεισε τον Φράνσις Τιάφο στον 4ο γύρο του Major της Νέας Υόρκης και πανηγύρισε την 2η συνεχόμενη πρόκρισή του στους “8” καλύτερους ενός Grand Slam.

Πριν

λίγες εβδομάδες έδωσε το παρών στα προημιτελικά του Wimbledon και με την πορεία του στη Νέα Υόρκη τώρα, μιμήθηκε αυτό που πέτυχε ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο το 2009.

Πριν 12 χρόνια λοιπόν, σε ηλικία 20 ετών, ο Αργεντινός “γίγαντας” αγωνίστηκε σε συνεχόμενους προημιτελικούς Major θεσμών. Πρώτα έφτασε μέχρι την “4αδα” του Αυστραλιανού Όπεν και λίγο αργότερα έκανε το ίδιο στο Roland Garros.

Φυσικά, εκείνη η φοβερή χρονιά του “Ντέλπο” ολοκληρώθηκε με τον τίτλο που κατέκτησε στο Flushing Meadows, κερδίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στον μεγάλο τελικό του US Open, κι ενώ είχε ήδη αποκλείσει τον Ράφα Ναδάλ.

Άραγε, ο Αλιασίμ θα μπορέσει να πετύχει ότι πέτυχε ο “Πύργος” στη Νέα Υόρκη τότε ;

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Αλιασίμ… μιμήθηκε τον Ντελ Πότρο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα