Σάκκαρη: Για τη ρεβάνς και την ιστορική πρόκριση (vid)

13:54 6/9/2021 - Πηγή: Tennis24

H Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί τα ξημερώματα της Τρίτης (Όχι πριν από τις 04:00), στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στο Arthur Ashe, απέναντι στην Νο7 του κόσμου και την κάτοχο του 2019, Μπιάνκα Αντρέσκου, που παραμένει αήττητη στη διοργάνωση (10-0). 

Ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες και κυρίως μια αναμέτρηση που σημαίνει πολλά για την Ελληνίδα τενίστρια. Αρχικά, μια πιθανή νίκη θα τη φέρει στα προημιτελικά του US Open για

1η φορά στην καριέρα της και 2η συνολικά σε Grand Slam μετά από το Roland Garros, ενώ παράλληλα θα πάρει τη ρεβάνς από τον επικό ημιτελικό του Miami Open τον περασμένο Απρίλιο. 

Μάλιστα να σημειωθεί ότι και τότε, όπως και τώρα, οι δύο παίκτριες αγωνίστηκαν την ίδια περίπου ώρα. Ωστόσο, εκτός από τα παραπάνω, με νίκη η Σάκκαρη θα βρεθεί στο Νο14 του κόσμου (για την ώρα) ισοφαρίζοντας το καλύτερο πλασάρισμα στο ranking της Έλενας Δανιηλίδου (Μάιος 2003).

Η αποστολή της Σάκκαρη μόνο εύκολη δεν είναι καθώς η Αντρέσκου, μετά από τη δύσκολη πρόκριση στον 1ο γύρο, δείχνει να έχει βρει ρυθμό, όμως το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά της 26χρονης Ελληνίδας τενίστριας που προέρχεται από μια εμφατική νίκη κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα. 

Λίγες ώρες νωρίτερα στο κεντρικό κορτ θα μπουν οι Σέλμπι Ρότζερς και Έμα Ραντουκάνου, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με την Αμερικανίδα να προέρχεται από την τεράστια νίκη της απέναντι στην Νο1 του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι, ενώ από την άλλη η “σταχτοπούτα” του φετινού US Open θέλει να ξεπεράσει την επίδοση της στο Wimbledon (4ος γύρος) φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικά Grand Slam

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της “χρυσής” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Ελβετίδα, Μπελίντα Μπέντσιτς που αντιμετωπίζει την Ίγκα Σφιόντεκ σε μια επανάληψη του τελικού της Αδελαΐδας στην αρχή της σεζόν με νικήτρια την Πολωνή.

Ο 4ος αγώνας της δεύτερης δόσεις των αναμετρήσεων του 4ου γύρου είναι αυτός της φιναλίστ του Wimbledon Καρολίνα Πλίσκοβα κόντρα στην φιναλίστ του Roland Garros, Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα, με την Τσέχα να προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 6-2, αλλά οι δύο αυτές νίκες της Ρωσίδας να έχουν έρθει στις τελευταίες δύο συναντήσεις τους. 

Συμπληρώνεται η 8άδα

Το πρόγραμμα στο ταμπλό των ανδρών θα ξεκινήσει με την αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ σε ένα από τα πιο… εμπορικά παιχνίδια της σημερινής ημέρας, με τους δύο παίκτες να μετρούν από μια νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά με τον Ιταλό να έχει επικρατήσει στο μοναδικό παιχνίδι Grand Slam, στο Παρίσι το 2020.

Στο πρώτο παιχνίδι του βραδινού προγράμματος ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του εξαιρετικού 20χρονου Αμερικανού Τζένσον Μπρούκσμπι, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για το Calendar Slam.

Στα δύο παιχνίδια που θα γίνουν στο Louis Armstrong Ο Αμερικανός big-server, Ρέιλι Οπέλκα θα προσπαθήσει να προκριθεί σε έναν ακόμη προημιτελικό τη φετινή σεζόν, απέναντι όμως στον επικίνδυνο Νοτιαφρικανό Λόιντ Χάρις, ενώ αμέσως μετά ο Γερμανός προερχόμενος από τα προκριματικά Όσκαρ Ότε θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό και φιναλίστ του Wimbledon, Ματεό Μπερετίνι. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σάκκαρη: Για τη ρεβάνς και την ιστορική πρόκριση (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα