Αλκαράθ: “Είναι απίστευτο συναίσθημα”

16:23 6/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Το ταξίδι του 18χρονου Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, μετά τη νίκη του Ισπανού κόντρα στον Γερμανό Πίτερ Γκοϊοφτσίκ, όπου τον έφερε στα προημιτελικά του US Open

Με την πρόκριση αυτή ο Ισπανός έγινε ο νεαρότερος παίκτης (εποχή των όπεν) που φτάνει στους “8” του US Open και ο 2ος όλων των εποχών μετά από τον Τόμας Κοχ

(18 ετών επίσης) που έκανε το ίδιο το 1963! 

Επίσης ο Ισπανός έγινε ο νεραότερος που φτάνει σε προημιτελικά Grand Slam, μετά από τον Αμερικανό Μάικλ Τσανγκ, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών είχε φτάσει στα προημιτελικά του Roland Garros το 1990. 

“Είναι απίστευτο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως σήμερα ή όπως χθες κόντρα στον Τσιτσιπά. Το να κερδίζω τέτοια παιχνίδι και να μπαίνω στα προημιτελικά στο πρώτο μου US Open με κάνει να νιώθω απίστευτα.”, δήλωσε.

“Όλα όσα μου συμβαίνουν εδώ είναι απίστευτα. Δεν περίμενα να φτάσω μέχρι τα προημιτελικά και μάλιστα στο ντεμπούτο μου στη Νέα Υόρκη. Το κοινό με υποστηρίζει κι αυτό είναι εκπληκτικό. Χωρίς τη στήριξή του δεν θα μπορούσα να είχα κάνει αυτή την πορεία.”

“Είχα πολλές άσχημες στιγμές στα παιχνίδια μου και χάρη στον κόσμο κατάφερα να επανέλθω και να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό.”

Στον επόμενο γύρο ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 18χρονο. 

“Ο Κάρλος είναι ένας σπουδαίος παίκτης και εξαιρετικό άνθρωπος επίσης. Του αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Θεωρώ ότι θα είναι στην κορυφή του τένις για πολλά χρόνια στο μέλλον. Παίζει πολύ καλά στο τουρνουά και θα συνεχίζει να παίζει, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ.”

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

The post Αλκαράθ: “Είναι απίστευτο συναίσθημα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα