ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΙΜ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ – VIDEO

Παίζοντας απίστευτο τένις για δυο ώρες, ο Ντομινίκ Τιμ κέρδισε με μεγαλειώδη ανατροπή τον Ρότζερ Φέντερερ στον σπουδαίο τελικό του Indian Wells και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο σε Masters διοργάνωση…

Τρομερός Ντομινίκ Τιμ. Ο Αυστριακός έκανε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια της καριέρας του, το πιο ολοκληρωμένο σίγουρα σε επιφάνεια πλην του χώματος, και έριξε στο καναβάτσο τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ.

Αν και πιο κουρασμένος από τον Ελβετό, αν και βρέθηκε

με σετ πίσω στον αποψινό τελικό, ο Τιμ μπόρεσε να γυρίσει από την κόλαση παίζοντας φοβερό τένις και κατέκτησε έτσι τον πρώτο Masters τίτλο της ζωής του.

Η επιθετικότητα σε όλο της το μεγαλείο για τον 25χρονο, που χρειάστηκε δυο ώρες και δυο λεπτά για να υπερκεράσει και το εμπόδιο του Φέντερερ, να κερδίσει την έκτη σερί του νίκη και να πανηγυρίσει αυτό το σπουδαίο τρόπαιο στην έρημο της Καλιφόρνια.

Τελικό σκορ 3-6, 6-3, 7-5 για το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που σε λίγες ώρες θα απολαμβάνει την άνοδό του στο Νο4, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, προσπερνώντας και τον φιναλίστ του Indian Wells, “Βασιλιά”.

Αψεγάδιαστος στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, και με νοοτροπία νικητή, ο Τιμ έδειξε από την αρχή πόσο ήθελε να κερδίσει αυτόν τον τίτλο.

Έχοντας σε υπέροχη κατάσταση το πανέμορφο one handed backhand του, κέρδισε για τρίτη φορά σε πέντε αναμετρήσεις τον Φέντερερ και έκανε δικό του τον 12ο τίτλο καριέρας, δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι μπορεί να γίνει υπέρμετρα επικίνδυνος για τον οποιονδήποτε τενίστα, σε οποιαδήποτε επιφάνεια κι αν αγωνίζεται.

Ο Φέντερερ έδειξε σημάδια χαλαρότητας από την κατάκτηση του πρώτου σετ και έπειτα, μη μπορώντας να διαχειριστεί για πολλοστή φορά τις ευκαιρίες που τα παρουσιάστηκαν, ώστε να κάνει μπρέικ.

Με 2/11 break points τελείωσε τον τελικό ο 37χρονος Ελβετός, που έδειξε νευρικότητα στα τελευταία γκέιμ, δίνοντας την ευκαιρία στον Τιμ να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε όλο το court, με πολλούς, συνεχόμενους, εντυπωσιακούς κερδισμένους πόντους από τον Αυστριακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο σετ του αγώνα ο Φέντερερ έκανε δυο μπρέικ και έφτασε στην κατάκτησή του μετά από 36 λεπτά. Ο Ελβετός αν και είδε τον Τιμ να του “σπάει” το σερβίς μια φορά, δεν επηρεάστηκε και έκανε το 0-1 με συνοπτικές διαδικασίες και σκορ 3-6.

Στο δεύτερο γκέιμ του τελικού (0-2) και στο όγδοο (3-5) τα δυο μπρέικ για τον Φέντερερ, που έδειχνε φρέσκος και έτοιμος για την κατάκτηση του 101ου τίτλου της πλούσιας καριέρας του.

Ο Αυστριακός αντίπαλός του όμως είχε άλλα σχέδια για απόψε. Ο Τιμ εμφανίστηκε αλλαγμένος στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, επέλεξε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και παίζοντας πιο επιθετικά έφτασε στην ισοφάριση.

Δεν ήθελε να αφήσει τον “Βασιλιά” να επιβάλλει τον ρυθμό του, και το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Ο 25χρονος πήρε κεφάλι με μπρέικ νωρίς (3-1) και το διαφύλαξε σαν κόρη οφθαλμού μέχρι τέλους, φτάνοντας στο 1-1 με 6-3.

Ο τίτλος του φετινού Indian Wells Masters θα κρινόταν στο τρίτο και καθοριστικό σετ, με τον Ντομινίκ Τιμ να δείχνει μέταλλο πρωταθλητή και τον Ρότζερ Φέντερερ να καταρρέει στην πίεση του αντιπάλου του στο τέλος.

Ο 37χρονος ήταν αυτός που έφτασε πρώτος σε μπρέικ πόιντ (3-4). Λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σετ και να πάρει τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για τον τίτλο, όμως ο Τιμ “έσβησε” την ευκαιρία του με απίστευτο μπάκχαντ στη διαγώνιο!

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τιμ βγήκε από την δύσκολη θέση σερβίροντας για να μείνει στο ματς επιτυχημένα, και “πλήγωσε” τον Φέντερερ στο 11ο γκέιμ του τελικού σετ.

Αν και ήταν πίσω με 30-15, κέρδισε δυο πόντους καρμπόν, ανεβαίνοντας στο φιλέ μετά από drop shot του “Βασιλιά” και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δημιουργήθηκε, κάνοντας με εντυπωσιακό φόρχαντ στη συνέχεια, το πρώτο του μπρέικ σε αυτό το σετ.

Έμελλε να είναι και το καθοριστικό, μιας και δεν λάθεψε λίγο αργότερα σερβίροντας για την νίκη και την κατάκτηση του παρθενικού του Masters τίτλου, τελειώνοντας τον αγώνα και την μεγάλη ανατροπή, με 7-5.

Κυριακή 17/3, Τελικός Indian Wells Masters

Thiem (Austria) beat Federer (Switzerland) 3-6, 6-3, 7-5

ATP BNP PARIBAS OPEN DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΙΜ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα