Μουράτογλου: “Ο Τσιτσιπάς έχει φοβερή νοοτροπία”

Ο Πατρίκ Μουράτογλου μιλώντας στο ATP Tennis Radio, έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, σχολιάζοντας με τα καλύτερα λόγια την νοοτροπία του Έλληνα τενίστα…

Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που ο πολύπειρος Γάλλος προπονητής μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Ο κόουτς της Σερίνα Γουίλιαμς, ανέλυσε στο ραδιόφωνο της ΑΤΡ την νοοτροπία του Στέφανου.

Τα τελευταία δυο χρόνια,

ο 20χρονος δουλεύει στην ακαδημία Μουράτογλου στην Γαλλία και από πέρυσι έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Πριν μερικές εβδομάδας, ο Στέφανος εισήλθε για παρθενική του φορά στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και ο Πατρίκ Μουράτογλου σχολίασε την προσωπικότητα του Έλληνα πρωταθλητή, λέγοντας:

“Βλέπει το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, και ποτέ μισοάδειο. Σκέφτεται πως μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε, επειδή το θέλει πολύ. Σκέφτεται συχνά και τα κατορθώματα που θέλει να κατακτήσει.

Δεν είναι ένας κλειστός άνθρωπος ψυχολογικά. Ο πατέρας του τον έχει επηρεάσει πολύ στην οπτική γωνία με την οποία βλέπει τα πράγματα. Του έχει μάθει να ρισκάρει και να παίρνει αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων όποτε χρειάζεται.

Εγώ τον είχα ανακαλύψει στο YouTube, γιατί είχα ακούσει πως υπάρχει ένα παιδί αρκετά καλό στην Ελλάδα, και πάντα είμαι περίεργος να ψάχνω τέτοιου είδους προκλήσεις. Τον είχα δει από κοντά στο Orange Bowl. Μόλις δυο πόντους χρειάστηκα να δω για να καταλάβω ότι ήταν φτιαγμένος να γίνει πρωταθλητής.

Δεν περίμενε τα λάθη των αντιπάλων του και πήγαινε να κερδίσει όλους τους πόντους με επιθετικά χτυπήματα. Δεν το βλέπεις πολύ σε μικρές ηλικίες αυτό. Η προσωπικότητα κάνει την διαφορά στα μεγάλα παιχνίδια και ο Στέφανος έχει το πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μουράτογλου: “Ο Τσιτσιπάς έχει φοβερή νοοτροπία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα