Λιούμπισιτς: “Ήταν καλύτερος αλλά έτσι είναι το τένις”

Για τον επικό τελικό του Wimbledon 2019 μίλησε ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ιβάν Λιούμπισιτς έζησε πολύ έντονα τον τελικό του Wimbledon, δίπλα στην Μίρκα Βάβρινετς στο box του Ρότζερ Φέντερερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της πατρίδας του, ο Κροάτης προπονητής ανέλυσε τον τελικό και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την τελική έκβαση του αγώνα.

Ο Φέντερερ είχε δύο match points

στο σερβίς του, όμως ο Τζόκοβιτς ήταν αυτός που κέρδισε το ματς και τον 16ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

“Κέρδισε 14 περισσότερους πόντους που είναι τρεισήμισι games. Δεν είναι μικρό αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες στο τένις. Κάποιες φορές χάνεις, κάποιες κερδίζεις. Ο Ρότζερ ήταν ο καλύτερος παίκτης στο court αλλά δεν το κατάλαβε. Συνεχίζουμε μπροστά…

“Ήταν απλά ένα παιχνίδι και η ζωή σου δεν αλλάζει για έναν τελικό” είπε χαρακτηριστικά ο Λιούμπισιτς ο οποίος χαρακτήρισε καλύτερο ματς τον τελικό της Αυστραλίας με τον Ναδάλ το 2017.

“Σε εκείνο το ματς, τα συναισθήματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Και οι δύο ερχόντουσαν από απουσία λόγω τραυματισμών και δεν είχαν προσδοκίες. Ήταν μια μοναδική κατάσταση. Φυσικά η ομάδα του Τζόκοβιτς, θα υποστηρίζει το αντίστροφο”

“Για μένα ο Ρότζερ παραμένει ο καλύτερος στον κόσμο. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που είναι ο ίδιος τύπος με πριν, στα 38 του χρόνια”.

Τέλος, ο Λιούμπισιτς μίλησε και για τα τουρνουά που πρόκειται να αγωνιστεί ο Φέντερερ μέχρι το τέλος της σεζόν.

“Θα παίξει στο Σινσινάτι. Δεν ξέρω αν θα πάω εγώ μαζί του ή ο Σέβεριν. Μετά είναι το US Open. Θα πάμε μαζί στη Σαγκάη, στη Βασιλεία και ίσως στο Παρίσι και μετά ATP Finals. Μετά θα κάτσουμε να μιλήσουμε για το 2020” είπε.

The post Λιούμπισιτς: “Ήταν καλύτερος αλλά έτσι είναι το τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα