Κύργιος: “Θα έκανα break και χωρίς την πανδημία”

Ο Νικ Κύργιος που πρόσφατα αποκάλυψε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, μίλησε στη Sydney Morning Herald το Σάββατο και επεσήμανε ότι ακόμα κι αν δεν ήταν η πανδημία του κορονοϊού, πιθανότατα θα έκανε ένα διάλειμμα από το τένις προκειμένου να ξεπεράσει κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε, κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό.

To πρώην Νο13 και νυν Νο45 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι τον Φεβρουάριο στο Ακαπούλκο και παρότι το tour επέστρεψε τον Αύγουστο, αυτός προτίμησε να περάσει κι

άλλο χρόνο με τους δικού τους ανθρώπους στη γενέτειρά του, στην Κανμπέρα της Αυστραλίας.

Ο 25χρονος που έχει δηλώσει πολλάκις ότι δεν νιώθει παθιασμένος για το τένις και το βλέπει περισσότερο ως επάγγελμα, σκεφτόταν να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα από το άθλημα, μετά από κουβέντα που έκανε με ψυχίατρο πριν την έναρξη της σεζόν.

“Σκεφτόμουν ότι ίσως είχε έρθει η ώρα να σταματήσω για έναν χρόνο. Δεν μπορούσα καν να αντικρύσω το γήπεδο τένις. Δεν είχα καμία επιθυμία να βρίσκομαι εκεί. Δεν είχα κίνητρο. Δεν ένιωθα καμία ανάγκη να παίξω. Με οδηγούσαν τα συναισθήματά μου και σκεφτόμουν ότι το τένις δεν με κάνει χαρούμενο” είπε ο Κύργιος ο οποίος παραδέχθηκε ότι η αναστολή των τουρνουά, λόγω της πανδημίας, του έκανε καλό.

“Αυτή η εποχή ήταν τέλεια. Είχα την ευκαιρία να κάνω ένα ολικό reset και να βρεθώ με τους ανθρώπους που αγαπώ, στο σπίτι μου. Αυτό που σκεφτόμουν να κάνω και πριν την πανδημία” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτό το διάλειμμα θα τον βοηθήσει να αναθεωρήσει την άποψή του για το τένις και πιστεύει ότι θα του κάνει καλό, μιας και δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί οριστικά, αν και δεν το αποκλείει.

“Νιώθω ότι έχω ακόμα δυνάμεις. Θα δούμε. Κάτι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον και δεν ξέρω τι θα αποφασίσω. Μπορεί να συμβεί κάτι και να μην θέλω να παίξω άλλο. Δεν μπορώ να το οριοθετήσω αλλά δεν το αποκλείω” είπε.

The post Κύργιος: “Θα έκανα break και χωρίς την πανδημία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα