Αντρέι Ρούμπλεφ: ”Αυτή είναι η στιγμή που περιμένουμε όλοι”

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα βρίσκεται για πρώτη φορά στους Nitto ATP Finals, κερδίζοντας μια θέση, εξαιτίας της «σούπερ» σεζόν που διένυσε, ενώ παράλληλα έχει και μια τεράστια πρόκληση μπροστά του.

Ο 23χρονος Ρώσος και Νο.8 στη παγκόσμια κατάταξη κατάφερε να κερδίσει με το «σπαθί» του μια θέση για τους τελικούς του Λονδίνου.

Μιλάμε για τον πιο φορμαρισμένο ίσως τενίστα στο κόσμο, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει περισσότερους τίτλους(5) από οποιονδήποτε αυτή τη χρονιά, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συνολικά 40 νίκες.

Όλα

αυτά φυσικά δεν αναιρούν το όποιο άγχος θα έχει στη παρθενική του εμφάνιση σε μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση, ανάμεσα στους καλύτερους της χρονιάς.

”Φυσικά και είμαι αγχωμένος. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ,” είπε χαρακτηριστικά ο Ρούμπλεφ. Είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι, θα αγωνιστώ ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες της χρονιάς, εξάλλου όλοι είμαστε άνθρωποι και μας επηρεάζει αυτό. Αυτή είναι και η στιγμή για την οποία παίζουμε και δουλεύουμε σκληρά όλη τη χρονιά.”

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ ξεκινώντας τη χρονιά έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον Ντομινίκ Χράμπτι το 2004, όπου καταφέρνει στις πρώτες δύο εβδομάδες της σεζόν να κατακτήσει δύο συνεχόμενα τουρνουά(Ντόχα, Αδελαϊδα). Ο Ρώσος ξεκίνησε τη σεζόν με 11 διαδοχικές νίκες και χρόνο με το χρόνο ανέβαινε επίπεδο, εξελίσσοντας το παιχνίδι του.

Ο εφτά φορές κάτοχος ATP Tour, κέρδισε τρεις τίτλους σε 500αρια ATP, ενώ μετά την επανέναρξη της σεζόν τον Αύγουστο, κατάφερε να φτάσει σε δύο προημιτελικούς grand slam, στο Us Open και το Roland Garros. Όλα αυτά φυσικά βοήθησαν τον Ρούμπλεφ να ανεβεί ψυχολογικά και να κερδίσει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

”Είμαι πραγματικά ευγνώμων για ότι κατάφερα να πετύχω όλο αυτό το διάστημα, ” επισήμανε ο Ρούμπλεφ. ”Νιώθω πάρα πολύ ευχαριστημένος και τυχερός για όσους έχω δίπλα μου, την ομάδα μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου, που μου δίνουν την ενέργεια την ψυχολογική ώθηση να συνεχίσω.

”Δουλεύω πάρα πολύ σκληρά, έχοντας τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου, οι οποίοι μου δίνουν την ενέργεια όταν τη χρειάζομαι είναι πολύ ευκολότερα τα πράγματα για μένα.

Μετά την κατάκτηση του 4ου του τίτλου στη σεζόν, στο τουρνουά που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρούμπλεφ ρωτήθηκε για το ποιος θεωρεί ότι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Εκείνος απάντησε ότι θεωρεί τον Ράφαελ Ναδάλ ως κορυφαίο.

Μετά τα αποτελέσματα της κλήρωσης, ο Ρούμπλεφ έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει τον 20 φορές κάτοχο grand slam, Ράφαελ Ναδάλ, σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Θα είναι ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο, ενώ τη πρώτη φορά που είχαν αναμετρηθεί ήταν για τα προημιτελικά του Us Open το 2017, με νικητή τον Ισπανό.

”Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών, κάτι που σίγουρα με κάνει να νιώθω πιο άνετος, γνωρίζοντας ότι δεν έχω κάτι να χάσω, παρά μόνο να κερδίσω από αυτόν τον αγώνα. Φυσικά θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό.”

Ο 23χρονος Ρώσος θα αντιμετωπίσει ακόμη τον Ντόμινικ Τιέμ και τον κάτοχο των ATP Finals, Στέφανο Τσιτσιπά. Αξιοσημείωτο είναι ότι και με τους δύο, έχει ρεκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις 2-2.

”Όλα τα παιχνίδια θα είναι πολύ δυνατά. Είναι οι καλύτεροι τενίστες εδώ και δεν θα υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, θα είναι όλα πολύ σκληρά και οριακά. ”Έχω αγωνιστεί και με τους δύο, κάποια παιχνίδια τα κέρδισα και άλλα τα έχασα, σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον,” συμπλήρωσε ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Αντρέι Ρούμπλεφ: ”Αυτή είναι η στιγμή που περιμένουμε όλοι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα