Ο Λάρκιν των ρεκόρ και τα… κλειστά κλαμπ (videos)

Η Εφές κατέβηκε στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague λαβωμένη από πολλούς τραυματισμούς. Με παίκτες που έχουν προπονηθεί με την ομάδα πολύ λίγες ημέρες (Οτούρου, Ντάουμ), αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στην Πόλη και της Άλμπα στο Βερολίνο.

Ένα 2/2 ανέλπιστο, το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σέιν Λάρκιν. Η αξία του είναι εγνωσμένη, αλλά εν απουσία έξι συμπαικτών

του (έγιναν επτά όταν τραυματίστηκε ο Γιλμάζ στο ματς με τον Παναθηναϊκό), ο 31χρόνος Αμερικανός σκόρερ «οργίασε». 20 πόντοι κόντρα στον Παναθηναϊκό με 4/6 δίποντα και 2/7 τρίποντα, αλλά το καλύτερο το φύλαγε για την γερμανική πρωτεύουσα την Πέμπτη: 32 πόντοι (4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 9/9 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα.

Κάπως έτσι η ομάδα του Ερντέμ Τζαν ισοβαθμεί με ακόμη τέσσερις ομάδες στην 6η θέση της διοργάνωσης με θετικό ρεκόρ (7-6), και ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το εκτός έδρας ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ με άλλο… αέρα (14/12, 21:05). Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα επιτεύγματα του Σέιν “the great” Λάρκιν:

Ο 5ος γρηγορότερος στις 900 ασίστ

Πριν από την διπλή αγωνιστική της Euroleague ο Λάρκιν είχε 895 ασίστ, μοίρασε 7 στα δύο παιχνίδια και έφτασε τις 902 τελικές πάσες στην διοργάνωση. Το αξιοσημείωτο για τον Αμερικανό σούπερ σταρ είναι ότι το κατάφερε μόλις σε 197 ματς, πράγμα που τον φέρνει 5ο στη σχετική λίστα με τους πιο γρήγορους (λιγότερα ματς) που καταφέρνουν να φτάσουν τον αριθμό 900 στις ασίστ.

Πρώτος παραμένει ο Τομά Ερτέλ, ο οποίος χρειάστηκε 159 ματς για να φτάσει τις 900 ασίστ. Ο Νικ Καλάθης είναι δεύτερος σε 173 ματς, ο πρώην συμπαίκτης του στην Εφές, Βασίλιε Μίτσιτς, τρίτος σε 192 ματς και τέλος, τέταρτος είναι ο Σέρχι Ροντρίγκεθ (χρειάστηκε 194 ματς). Ένα πολύ πολύ κλειστό κλαμπ…

Ο Λάκοβιτς, ο Πέτροβιτς-Στεργίου, ο Πόποβιτς και ο… Λάρκιν

Σε παιχνίδι Euroleague μόλις τέσσερις παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης έχουν καταφέρει να σκοράρουν τουλάχιστον 32 πόντους, να μοιράσουν τουλάχιστον 4 ασίστ, να κατεβάσουν τουλάχιστον 4 ριμπάουντ και να κλέψουν τουλάχιστον τρεις φορές την μπάλα! Πρώτος το είχε κάνει ο Γιάκα Λάκοβιτς (νυν κόουτς της Γκραν Κανάρια) στη μοναδική του σεζόν στην Κρκα (2001/02) πριν έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Ο δεύτερος είναι ο Ελληνοσέρβος, Βλάντο Πέτροβιτς-Στεργίου, όταν την σεζόν 2003/04 με την φανέλα της Άλμπα έφτασε σε αυτά τα νούμερα σε ένα παιχνίδι με την Βαλένθια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω αθλητής αγωνίζεται ακόμη στις μικρές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Ο τρίτος που τα κατάφερε ήταν την αμέσως επόμενη σεζόν ο Κροάτης πλέι-μέικερ, Μάρκο Πόποβιτς (Τσιμπόνα) και τώρα ήρθε να προστεθεί σε αυτή την λίστα ο Σέιν Λάρκιν με τα κατορθώματα του κόντρα στην Άλμπα.

Three records were set for @albaberlin when Vladimir Petrović-Stergiou finished with 34pts I 11 free throws made I 44PIR which all remain to this day!

Can any player from the current team emulate him tonight against the team Vladimir done it against, Valencia? pic.twitter.com/WOSRrZRHoe

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) December 3, 2020 2.500 ποντάκια για την Εφές

Έκτη σεζόν για τον Λάρκιν στην Κωνσταντινούπολη, έκτη σεζόν στην Εφές και ο Αμερικανός σκόρερ έφτασε τους 2.500 πόντους (συνολικά 2.958 στην Euroleague – μία σεζόν Μπασκόνια πριν την Εφές). Μόλις δύο παίκτες στην ιστορία της τουρκικής ομάδας έχουν καταφέρει να φτάσουν αυτό τον αριθμό πόντων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Ο ένας είναι ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος έφτασε τους 2.500 πόντους σε μόλις 161 ματς και ο άλλος ο Σέιν Λάρκιν που χρειάστηκε τρία περισσότερα παιχνίδια (164) από τον άλλοτε συμπαίκτη του και MVP της Euroleague.

Keywords
Τυχαία Θέματα