“Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πάντελ (vid)

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Πάντελ του 2024. Η κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ανακοινώθηκε και επισήμως ότι θα γίνει το διάστημα 28 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη εβδομάδα επελέγη καθώς είναι κενή στο καλεντάρι του Premier Padel. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία στα μεγάλα ονόματα, κυρίως της Ισπανίας και της Αργεντινής, να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, σε ένα τουρνουά παραδοσιακά υψηλού κύρους.

Οι Ισπανοί πανηγυρίζουν τη νίκη στον τελικό των ανδρών, το 2021.

Αυτό που ακόμη αναμένεται είναι η επιλογή του τόπου διεξαγωγής.

Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις (2021, 2022) είχαν γίνει σε Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δείγμα της κατακόρυφης αύξησης της δημοφιλίας του σπορ στις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.

Μάλιστα, το Κατάρ αρχικά επρόκειτο να φιλοξενήσει και τη διοργάνωση του 2022, ωστόσο τελευταία στιγμή έκανε πίσω επικαλούμενο “οργανωτικά ζητήματα”, πιθανόν λόγω της χρονικής εγγύτητας με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που επίσης φιλοξενούσε. Έτσι, το Κατάρ είναι ψηλά στη λίστα των φαβορί για να αναλάβει τη φετινή έκδοση του τουρνουά.

Οι Αργεντινοί πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου στους άνδρες, το 2022.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Αργεντινή, η μία από τις δύο κυρίαρχες δυνάμεις του πάντελ μαζί με την Ισπανία, φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τελευταία φορά το 2004, ακριβώς πριν 20 χρόνια. Πάντως, η παρούσα τάση της Αργεντινής είναι να μην “φορτώνεται” με αθλητικά γεγονότα, ώσπου να απεμπλακεί από τις οικονομικές δυσκολίες που την ταλανίζουν σε εθνικό επίπεδο.

Η προσεχής θα είναι η 17η έκδοση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Το τουρνουά διεξήχθη πρώτη φορά το 1992 στη Μαδρίτη και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Εξαίρεση απετέλεσε μόνο το 2020, όπου η Covid-19 υποχρέωσε τη Διεθνή Ομοσπονδία Πάντελ (FIP) να μεταφέρει τη διοργάνωση στο 2021.

Οι μεγάλοι τελικοί του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, σε άνδρες και γυναίκες:

The post “Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πάντελ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα